Curtea miracolelor în… Curtea cu castan

peregrinii-oTimișorenii sunt invitați să retrăiască atmosfera vechilor curţi ale castelanilor.

 

O călătorie în timp. O provocare. O seară de ținut minte. Vreme de un ceas și un pic, Curtea cu castan a Casei Artelor se transformă în cea mai interesantă curte din Cetate. Căci miracole și întâmplări de tot soiul se vor petrece aici spre marea bucurie a celor care îndrăznesc să-i calce pragul într-o seară de vineri, 11 ale lui noiembrie”, promite Andreea Medinschi, responsabilul de Comunicare al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş.

Aceasta mai spune că în Curtea cu castan a Casei Artelor va răsuna muzică așa cum doar la curţile vechilor castelani se mai auzea şi se va dansa așa cum doar nobili și domnițe știu să o facă: „Și cum doar în vremurile de demult se întâmpla, se vor petrece aici surprize care mai de care mai interesante”.

Timișorenii sunt, deci, invitați să retrăiască atmosfera de la vechila curţi ale castelanilor, vineri, 11 noiembrie, de la ora 18, la „Curtea Miracolelor”, un spectacol de muzică şi dans cu actori, jongleri şi dansatori, animat de muzica menestrelilor. Tinerii artişti ai trupei Peregrinii, alături de invitaţii lor, actorii Teatrului Portabil, vor recrea momente din istorie, aducând în faţa publicului ritmuri, versuri, dansuri, tradiţii de mult uitate.

Intrarea la spectcolul din Curtea cu castan – evenimentul organizat de Asociația Culturală Pentagon, cu sprijinul Direcției Județene pentru Cultură Timiș – este liberă.

Print Friendly, PDF & Email