Trei actori de la Teatrul Maghiar, premiaţi pentru excelenţă de către Primăria Timişoara

Primăria Timișoara a premiat cei mai valoroși artiști ai orașului, la Gala Excelenței. Din partea Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara au fost nominalizați actrița Fall Ilona, actrița Szász Enikő și actorul și regizorul Kocsàrdi Levente, anunţă reprezentanţii Teatrului Maghiar.

 

Fall Ilona a primit Diploma de Excelență 2017 pentru cariera îndelungată, încununată de nenumărate succese, pe scena Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, pentru implicarea ei neobosită în viața culturală a comunității maghiare din Banat şi pentru interpretarea rolului principal, Regina, în spectacolul Ultima mutare, care a avut premiera în noiembrie 2016.

Szász Enikő se distinge prin activitatea dedicată în domeniul actoriei pe scena Teatrului Maghiar, precum și eforturile de promovare a culturii maghiare în Timișoara, mai ales a dramaturgiei maghiare cu spectacolul Wiener Walzer, care a avut premiera în septembrie anul acesta.

Actorul și regizorul Kocsárdi Levente s-a remarcat prin creativitatea cu care abordează toate rolurile interpretate la Teatrul Maghiar, pentru entuziasmul inițiativelor teatrale din mediul independent și pentru regia spectacolului Ultima mutare, care a găsit un mod de comunicare între limbajul artistic autentic și gustul publicului timișorean.

Print Friendly, PDF & Email