Un elev din Lugoj și liceul la care învață, premiați pentru excelenţă

Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, din Lugoj, și unul dintre olimpicii săi la matematică au fost premiați pentru excelenţă de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Senatul României.

 

Cu prilejul festivităţii de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul 2017 la concursurile internaţionale pe discipline şcolare, ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a premiat, alături de alţi 167 de elevi, şi pe Sergiu Novac, elev în clasa a X-a al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, din Lugoj, laureat al Olimpiadei Internaţionale pluridisciplinare Tuymaada, anunță Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Sergiu Novac a primit și a diplomă de onoare din partea Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Senatului României, „ca semn al recunoaşterii şi preţuirii performanţelor prezente şi viitoare”.

O diplomă similară a primit profesoara Adriana Mariş, „ca semn al preţuirii pentru strădaniile de a înălţa şcoala românească” şi Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” „în semn de omagiu şi preţuire pentru generaţiile de profesori şi elevi care au dat strălucire şcolii prin performanţă”.

Colegiul lugojean este singura şcoală din Timiş evidenţiată astfel în 2017 şi se alătură altor 88 de şcoli din întreaga ţară premiate pentru performanţa elevilor lor.

La evenimentul găzduit de Palatul Parlamentului au fost prezenți președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României, Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților, Camelia Gavrilă, consilierul premierului României, Stelian Fedorca, și secretarii de stat în Ministerul Educației Naționale, Elisabeta Kovacs, Oana Ariana Bucur și Petru Andea Petru Andea.

Print Friendly, PDF & Email