Studiu privind transportul în Timişoara

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și University College London au iniţiat partea a doua a studiului referitor la atitudinile şi comportamentele oamenilor privind transportul în Timişoara.

 

Scopul studiului este să măsoare percepțiile și atitudinile cetățenilor asupra transportului în Timișoara și să determine un set de instrumente adecvate, care pot îmbunătăți atât serviciile de transport public, cât și comportamentul călătorilor cu privire la folosirea unor mijloace de transport prietenoase cu mediul înconjurător.

„Este un demers realizat în scopul de a susţine mobilitatea urbană și de a ajuta comunitatea prin soluții și intervenții adaptate în domeniul transportului”, spun reprezentanţii ADR Vest.

În prima parte a studiului, locuitorii din Timișoara și din zona metropolitană Timişoara au fost invitați să răspundă la o serie de întrebări privind transportul public și alte moduri de transport alternative pe care le utilizează ca mijloc de deplasare.

Pe baza rezultatelor obținute, în partea a doua a studiului participanţii – care trebuie să fi participat la prima etapă – sunt invitaţi să răspundă la întrebările: Ce v-ar determina să lăsați mașina acasă?, Cum se îmbină mândria de a locui în Timișoara cu preferințele privind transportul?, Călătorim cu mașina chiar dacă pierdem mai mult timp în trafic?, Ne simțim în siguranță ca bicicliști?, Cum ajungem mai repede la destinație?, Dar cum ne este mai comod?

Chestionarul „Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara” (etapa II), poate fi accesat și completat aici.

Studiul este realizat de Sarah Flecke, sub supravegherea prof. dr. Constantin Rezlescu, de la University College London, în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

 

Print Friendly, PDF & Email