Studiu online privind transportul în Timișoara, realizat de ADR Vest și University College London

Foto: STPT

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest împreună cu Departamentul de Psihologie Experimentală al University College London au iniţiat un studiu referitor la atitudinile şi comportamentele oamenilor privind transportul în Timişoara.

 

În cadrul acestui studiu-pilot intitulat Atitudini și comportamente privind transportul în Timișoara, timișorenii sunt invitați să răspundă la o serie de întrebări privind transportul public și alte moduri de transport alternative pe care le utilizează ca mijloc de deplasare, prin intermediul unui chestionar on-line. Oricine poate contribui direct la rezultatul acestui studiu, accesând și completând chestionarul la următorul link: . Chestionarul online poate fi completat până în data de 18 mai.

Scopul studiului, spun inițiatorii lui, este de a măsura percepțiile și atitudinile cetățenilor asupra transportului public din Timișoara şi de a determina un set de instrumente adecvate care pot îmbunătăți atât serviciile de transport public, cât și comportamentul călătorilor.

Studiul este realizat de Sarah Flecke, sub supravegherea prof. dr. Constantin Rezlescu, de la University College London, în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Inițiatorii spun că rezultatele studiului vor fi puse la dispoziţia Primăriei Timişoara şi a Societăţii de Transport Public Timişoara ca instrument de analiză şi suport în deciziile privind mobilitatea urbană.

Diseminarea chestionarului este esențială pentru atingerea rezultatelor propuse, și anume identificarea celor mai potrivite măsuri și acțiuni care pot conduce la creșterea gradului de atractivitate a transportului public și schimbarea comportamentului locuitorilor dinspre obișnuința de a folosi mașina personală spre mijloacele de transport mai prietenoase cu mediul”, menționează inițiatorii studiului.

Print Friendly, PDF & Email