Transportul în comun din Timișoara revine la program normal

Foto: STPT

Circulaţia mijloacelor de transport în comun ale Societăţii de Transport Public Timişoara revine la normal, începând cu data de 18 mai.

 

De luni, 18 mai, Societatea de Transport Public Timişoara anunță că va pune la dispoziţia călătorilor 140 de mijloace de transport în comun, din care 68 de autobuze şi microbuze, 41 de tramvaie şi 31 de troleibuze.

Călătorii sunt rugaţi să respecte mai multe măsuri, pentru a reduce riscul contaminării cu virusul Covid-19. Este vorba despre distanţarea socială din mijloacele de transport în comun, care trebuie să fie de 1,5 metri între călători, aceştia având obligativitatea să poarte măşti de protecţie, eşarfe sau fulare pe nas şi pe gură.

Apoi, urcarea și coborârea în şi din mijloacele de transport în comun se va face în felul următor: în mijloacele de transport în comun prevăzute cu patru uşi, urcarea se va efectua pe uşile 1 şi 3, iar coborârea pe uşile 2 şi 4. În mijloacele de transport în comun prevăzute cu trei uşi, urcarea se va efectua pe uşa 2 (uşa din mijloc), iar coborârea pe uşile 1 şi 3. În mijloacele de transport în comun prevăzute cu două uşi, urcarea se va efectua pe uşa 1, iar coborârea pe uşa 2.

După urcarea în orice mijloc de transport în comun, este indicat ca toţi călătorii să se dezinfecteze pe mâini, fiecare vehicul fiind prevăzut cu dozator cu lichid dezinfectant.

STP Timișoara anună că în fiecare zi, mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate cu ajutorul a 15 dispozitive bactericide cu lumină ultraviolet, care distrug bacteriile, virusurile, sporii de mucegai și alte impurități din interiorul mijloacelor de transport în comun. Aceleaşi mijloace de transport sunt dezinfectate de angajaţi ai STPT cu cloramină şi dezinfectanţi.

 

Print Friendly, PDF & Email