Ștafeta Veteranilor, pe traseul Timişoara – Arad

Veterani de razboiDupă o ceremonie în cinstea veteranilor de război, Ştafeta Veteranilor va porni într-un tur de comemorare a eroilor din cel De-al Doilea Război Mondial.

 

Anul acesta are o semnificaţie aparte pentru veteranii de război, având în vedere că s-au împlinit 70 de ani de la încheierea celui De-al Doilea Război Mondial. De aceea, 2015 a fost declarat, prin hotărâre de guvern, Anul Veteranilor de Război. Având în vedere acest context, Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria şi Grupul Invictus România, constituit, preponderent, din veterani ai teatrelor de operații din Irak și Afganistan, au inițiat Ştafeta Veteranilor, un proiect dedicat comemorării eroilor din cel De-al Doilea Război Mondial.

Vineri, 18 septembrie, Ștafeta Veteranilor va pleca pe traseul Timișoara – Păuliș – Arad, oprindu-se la Monumentul Crucificării, din fața Catedralei Mitropolitane – Monumentul Ostașului Român, din Parcul Central – Monumentul Veteranilor, din Calea Șagului – Monumentul Eroilor sublocotenent pm Ioan Grosaru și sublocotenent pm Ioan Lucian Leuștean, amplasat în cazarma UM 01109, de pe strada Chișodei 125 – ieșirea din Timișoara spre Păuliș – Arad. Înainte de a pleca pe acest traseu, la Prefectura Timiş va fi organizată, de la ora 9, o ceremonie în cinstea veteranilor de război.

Ștafeta veteranilor se va desfășura pe patru itinerarii din țară, scopul acesteia fiind de a promova valorile naționale prin comemorarea celor care au luptat sub Drapelul României, anunţă organizatorii. Totodată, proiectul vizează strângerea de fonduri pentru a trimite cel puțin un militar rănit în teatrele de operații la Jocurile Paramilitare Invictus 2016.

 

 

Print Friendly, PDF & Email