UE a acceptat să plătească Autostrada Arad – Timişoara din bani comunitari

AutostradaComisia Europeană a decis să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România finanţate iniţial prin împrumuturi bancare, scutind astfel bugetul de stat de cheltuieli de 262 de milioane de euro.

 

Printr-o decizie semnată de comisarul european pentru politică regională Corina Creţu – una dintre primele decizii pe care le-a luat comisarul român – au fost alocaţi 262 de milioane de euro suplimentari pentru autostrada Arad – Timşoara şi pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa, anunţă Mediafax. Această decizie ridică nivelul contribuţiei al UE la construirea acestor autostrăzi la 439 de milioane de euro.

Autostrada Arad – Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă au fost date în folosinţă în 2011 şi, respectiv, 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeană şi cu împrumuturi de la BEI şi BERD.

Comisia Europeană a aprobat cererea României de a finanţa şi partea de investiţie care fusese acoperită iniţial din împrumuturi.

Print Friendly, PDF & Email