Spectacol de dans și teatru în Cazarma U

Foto: Cornel Putan

Cazarma U va fi gazda unui spectacol de dans și teatru intitulat Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate, în care tehnologia digitală va fi combinată cu elemente de realitate augmentată.

 

Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate este un spectacol de dans și teatru care aduce în prim-plan unele dintre poveștile captivante ale Timișoarei și ale cartierului Giroc, care se desfășoară într-un dans al evoluției, învăluit în amintiri ale evoluției tinerilor care au realizat Revoluția din ’89. Aceta va avea loc duminică, 23 iulie, de la oera 22, la Cazarma U.

Spectacolul – parte a Spotlight Heritage Timișoara, la rândul său parte a programului cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 – își dorește să invite publicul să facă un salt înapoi în timp, printr-o odă adusă tinerilor și studenților care au făcut saltul către libertate, povestea lor fiind spusă utilizând tehnologii digitale inovatoare, precum proiecțiile 3D de tehnologie mixtă și a elementelor de realitate augmentată, realizate de studenți și profesori ai Universității Politehnica Timișoara.

Evenimentul este realizat de Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Magnum Dance Sport Team, Fundația Triade şi cu Muzeul Național al Banatului. Interpretarea artistică se bazează pe muzica compusă de Dan Simion, coregrafia și regia lui Diana și Raul Avram, dramaturgia lui Mariana Boșneac, dezvăluite și prin versurile lui Robert Șerban, o simfonie de cuvinte, muzică și mișcare ce evocă esența locurilor și a oamenilor din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email