Societatea Timișoara: „Curtea Constituțională batjocorește memoria victimelor Revoluției din 1989”

Sursă foto: ccr.ro

Societatea Timișoara dezaprobă decizia Curții Constituționale privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu: „Această instituție batjocorește memoria victimelor Revoluției din 1989, a celor căzuți după 22 decembrie, uciși în urma diversiunii menite să îl mențină la putere pe chiar președintele acestui institut”.

 

Societatea Timișoara a constatat în repetate rânduri depășirea de către Curtea Constituțională a atribuțiilor sale și transformarea ei, după caz, fie în organ legislativ, fie în organ executiv.

Ceea ce se întâmplă astăzi este, însă, trist și hilar în același timp. Se vădește, din nou, că România este condusă încă de o mână de oameni, care răspund politic la comenzile date de PSD și Ion Iliescu”, transmit reprezentanţii Societăţii Timişoara.

Aceştia se declară convinşi că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 va dispărea: „Așa este moral să se întâmple. Parlamentul va vota o lege pentru desființarea lui.”

Marea şi extrem de grava problemă, subliniază aceştia, este comportamentul discreționar al Curții Constituționale, pe care o acuză că care îl apără cu îndârjire pe Ion Iliescu. „Societatea Timișoara își exprimă revolta și dezgustul față de modul în care Curtea Constituțională sfidează ordinea de drept din România. Această instituție batjocorește memoria victimelor Revoluției din 1989, a celor căzuți după 22 decembrie, uciși în urma diversiunii menite să îl mențină la putere pe chiar președintele acestui institut, cu complicitatea întregii structuri care îl girează”, transmite Consiliul de conducere al Societății Timișoara.

Miercuri, 24 martie, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis excepția de neconstituționalitate formulată de 33 de senatori aparținând PSD, hotărând că Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 91/2019, privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, sunt neconstituționale, în ansamblul lor.

 

Print Friendly, PDF & Email