Societatea Timișoara: „Ne exprimăm revolta și dezgustul față de intenția Institutului Revoluției Române de a organiza un concert cu ocazia aniversării Revoluției din 1989”

Societatea Timișoara își exprimă „revolta și dezgustul” față de intenția actualei conduceri a Institutului Revoluției Române de a organiza, într-un loc de mare semnificație istorică, un concert cu ocazia aniversării Revoluției din 1989.

 

Conducătorii acestui Institut, aflat în subordinea Parlamentului României, sunt personaje vinovate de represiunile din Decembrie 1989 și de uciderea a sute de revoluționari. Obrăznicia și tupeul unora ca Iliescu Ion, Gelu Voican Voiculescu și al altora care sunt inculpați în dosarul Revoluției jignesc memoria celor care au murit pentru libertate și democrație. Românii trebuie să afle adevărul legat de acest institut, finanțat din bani publici și care a dus la îmbogățirea imorală a criminalilor din 1989”, se arată într-un comunicat al Societății Timișoara.

Potrivit reprezentanților societății, tergiversarea dosarului Revoluției a condus la situația paradoxală în care ne aflăm: persoane acuzate de crime împotriva umanității, comise în timpul Revoluției începute în Decembrie 1989, construiesc, folosind resurse puse generos la dispoziție de către Parlament, istoria falsă pe care o vor învăța copiii de mâine.

Concertul organizat de Institutul Revoluției Române, care ar fi urmat să aibă loc duminică, 22 decembrie, a fost anulat, potrivit lui Marian Rădună, reprezentant Geeks for Democracy şi Rezistenţa, două dintre grupurile civice contestatare ale festivităţii.

Duminică, de la ora 16, în Piața George Enescu, într-un spațiu alăturat Pieței Revoluției, ar fi urmat să aibă loc concertul, iar printre cei anunțați să cânte se aflau Holograf, Vunk, Andra, Corina Chiriac, Irina Loghin, Gabriel Dorobanțu, Mioara Velicu și Horia Moculescu.

Mai multe organizații civice – Freedom House, Forum Apulum, Funky Citizens, #Rezistența, Geeks For Democracy, Inițiativa România și Corupția Ucide – au anunțat că protestează față de organizarea evenimentului și atrag atenția că acesta reprezintă „o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluției din 1989 și urmașilor acestora”.

 

Print Friendly, PDF & Email