Societatea Timişoara: “Dosarul Revoluției ar trebui să se numească dosarul loviturii de stat din Decembrie 1989”

Societatea Timișoara își manifestă “deplina satisfacție” pentru trimiterea în judecată a Dosarului Revoluției, despre care spune că este o promisiune îndeplinită de Augustin Lazăr, iar pentru că limpezește starea de haos de după 22 Decembrie 1989 ar trebui numit „dosarul loviturii de stat din Decembrie 1989”.

 

Dosarul înaintat acum instanței ar merita să se numească, mai curând, «dosarul loviturii de stat din decembrie 1989», deoarece ceea ce s-a întâmplat după 22 Decembrie 1989 are legătură doar cu lovitura de stat care a urmat Revoluției autentice începută la Timișoara”, transmit reprezentanţii Societăţii Timişoara. Atunci, reamintesc ei, în urma ordinelor date de “grupul pucist” format din Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Siviu Brucan, Victor Atanasie Stănculescu, Ștefan Gușă și Nicolae Militaru, au murit sute de români: “Actorii diversiunii au ieșit la lumină abia după 22 Decembrie, când pericolul real trecuse, iar aceștia au sosit, fără a fi participat direct la Revoluție, numai pentru a prelua puterea.” Inculpații din Dosarul Revoluției, subliniază Societatea Timişoara, și-au câștigat „legitimitatea” după organizarea diversiunilor puse până acum pe seama unor fantomatici teroriști, iar afirmația lui Gelu Voican-Voiculescu, conform căreia Parchetul General vrea să judece „Revoluția”, este o aberație.

Florian Mihalcea (foto), preşedintele Societăţii Timişoara, declară că procurorul general Augustin Lazăr, laureatul premiului „Speranța” al Societății Timișoara pe anul 2018, și-a respectat promisiunea de a finaliza acest dosar, după 30 de ani de lipsă a unei voințe politice favorabile aflării adevărului, făcând-o chiar înaintea expirării mandatului său.

“Putem acum ușor înțelege de ce PSD a încercat, prin toate mijloacele, să-l demită pe procurorul general Augustin Lazăr, omul care putea să schimbe istoria începutului statului netotalitar român. Nereușind să-l îndepărteze de la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, guvernanții l-au denigrat în mod josnic, pentru a pune în umbră adevărurile ce vor ieși la suprafață în urma unei sențințe a Înaltei Curți de Casație și Justiție în Dosarul Revoluției”, mai spune Florian Mihalcea.

Acesta reaminteşte că aflarea adevărului despre zilele care au urmat datei de 22 Decembrie 1989 a fost întotdeauna unul din țelurile importante ale Societății Timișoara.

Credem că am reușit și noi, Societatea Timișoara, să ajutăm la aflarea mult așteptatului adevăr, prin toată activitatea noastră din ultimii 30 de ani, prin articole și investigații jurnalistice publicate în ziarul Timișoara de-a lungul timpului, prin acțiunile de stradă, mesele rotunde și luările noastre de poziție”, mai spune Florian Mihalcea.

Print Friendly, PDF & Email