Şi copiii din Timiş pot avea o pădure „a lor”

Foto: EcoStuff

EcoStuff Romania anunţă începutul proiectului “Pădurea mea” prin care dorește să implice în principal copiii în acțiuni de protecție a mediului prin plantări de copaci.

 

Beneficiarii direcți ai proiectului „Pădurea mea” sunt copiii implicați care, dacă parcurg toate etapele proiectului, vor avea o pădure „a lor”, spun organizatorul evenimentului, asociaţia EcoStuff Romania „Copiii vor avea ocazia să se plimbe prin păduri, să culeagă semințe, să le sădească, sa le îngrijească, iar ulterior să se bucure de roadele muncii lor plantând puieții care vor da naștere unor noi păduri.” Totodată, cei mici vor învăța să folosească unelte, să planteaze un copac, să recunoască și să identifice diferite specii de copaci, plante sau insecte și cum să manipuleze animale mici, fluturi, melci sau șopârle.

Pădurea Mea este un proiect destinat pentru început tuturor elevilor din clasele V-VIII din România. Acesta începe în 10 februarie și continuă cu anul școlar 2020-2021.

Începând cu 27 ianuarie și până în 7 februarie, școlile și echipele de elevi interesate se pot înscrie în prima ediție a acestui proiect care se anunță de durată.

Desfășurarea competiției este simplă, transmit organizatorii. Fiecare școală interesată să participe trebuie să își formeze o echipă de cinci elevi, sub îndrumarea unui profesor. Cel mai important lucru este să organizeze o acțiune de plantare de copaci în 21 martie, de Ziua Mondială a Pădurii sau în oricare altă zi din Luna Pădurii, 15 martie-15 aprilie. Elevii și profesorii coordonatori din primele zece echipe care reușesc să organizeze cel mai bine această acțiune vor participa gratuit într-o tabără organizată special pentru ei în 18-23 august, „Ranger Pădurea Mea”.

Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania, sau pe pagina de Facebook.

 

Print Friendly, PDF & Email