Marian Cucşa, ALDE Timiş: „Timișoara va avea în curând Spitalul Regional mult visat”

„Timișoara va avea în curând Spitalul Regional mult visat”, transmite ALDE Timiş, după ce Guvernul a anunţat că va iniţia demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea a cinci spitale regionale, la Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov.

 

Guvernul PSD-ALDE a aprobat printr-un memorandum demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov, „cu încadrarea în țintele anuale de deficit, şi în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislației privind datoria publică”.

ALDE Timiş anunţă că vor fi demarate consultările cu autoritățile administrației publice locale, pentru a identifica terenurile care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcționale, cât și al asigurării tuturor utilităților.

Mă bucur că susțin un Guvern din care face parte și ALDE și care, în sfârșit, alocă și Timișoarei ceea ce merită, bani pentru Sănătate. Spitalul  Regional este soluția pentru asigurarea unui acces echitabil al populației la servicii medicale de calitate. Sper ca după finalizarea acestui spital, românii din vestul țării să aleagă să se trateze aici în detrimentul spitalelor din Szeged sau Viena”, spune âdeputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa (foto).

Conform Programului de guvernare, Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar un număr de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Potrivit ALDE Timiş, prin Memorandumul „Aprobarea demersurilor propuse în scopul identificării de soluții de finanțare pentru pregătirea proiectelor privind construcția a trei spitale regionale în Iași, Cluj-Napoca și Craiova”, aprobat în ședința Guvernului din data de 29 noiembrie 2016, a fost prevăzută folosirea documentaţiei realizate în baza Acordului semnat cu BEI pentru a elabora pachetul de documente necesar asigurării finanţării proiectelor cu finanţare guvernamentală şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale.

Print Friendly, PDF & Email