Puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă

Din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, începând de astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a constituit cinci puncte de acordare a primului-ajutor, patru în Timişoara şi unul în Lugoj.

 

Amplasarea punctelor de acordare a primului-ajutor, patru în Timişoara şi unul în Lugoj, s-a făcut în conformitate cu planul de măsuri pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate, aprobat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În Timişoara acestea sunt amplasate la Oficiul Poștal nr. 1, pe b-dul Revoluției din 1989 nr. 2, la Opera Română, pe strada Mărășești nr. 2, la Oficiul Poștal nr. 5, pe strada 1 Decembrie nr. 90, şi în Piața Iosefin, iar la Lugoj, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 1.

Cele cinci puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul Societății de Cruce Roșie Timiș și Direcției de Sănătate Publică Timiș.

ISU Timiş recomandă, pe timpul caniculei, ieşirile din casă în primele ore ale dimineţii, evitarea aglomerațiilor, a expunerilor la soare şi a efortului fizic intens între orele 11 şi 18, purtarea de haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare, consumul a 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe, consumul de fructe, legume sau iaurt, evitarea băuturilor ce conțin cofeină sau zahăr şi a alcoolului. De asemenea, ISU Timiş atrage atenţia populaţiei să nu lase copiii şi animalele de companie singure în autoturism şi să se adreseze medicului de familie la cel mai mic semn de suferință care poate indica o afecţiune cauzată de căldura excesivă.

Print Friendly, PDF & Email