Crucea Roşie cheamă şi Timişul să întindă o mână de ajutor sinistraţilor din Galaţi

Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar pentru ajutorarea persoanelor rămase fără locuinţe şi a celor care au casele inundate în urma viiturii care s-a abătut zilele trecute peste zeci de localităţi gălăţene. Orice ajutor este binevenit, indiferent că e vorba despre câteva pungi de mălai sau câţiva lei. Timişenii sunt invitaţi să se alăture acestei acţiuni umanitare.

Crucea Rosie ajutorNouă morţi, peste 6.000 de persoane evacuate şi aproape 2.000 de case au fost afectate de inundaţiile produse zilele trecute în 39 de localităţi din judeţul Galaţi. Iar acesta este un bilanţ provizoriu, au anunţat oficialii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii Crucii Roşii Române lansează un apel umanitar pentru susţinerea per-soanelor rămase fără locuinţe şi a celor cu casele inundate. Persoanele fizice şi juridice care vor să contribuie cu alimente greu perisabile (mălai, făină, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de peşte) pot face donaţii prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinele din reţelele Carrefour, Real, Mega Image şi Metro. Timişenii care doresc să ofere o mână de ajutor sunt aşteptaţi la sediul filialei Timiş a Crucii Roşii Române, de pe strada Eneas nr.14A, Timişoara, în intervalul orar 9 – 14.

De asemenea, se pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucea rosie.ro, şi în conturile special deschise de Crucea Roşie Română la BRD:

RO36BRDE410SV51618614100– contul pentru EUR,

RO71BRDE410SV51618884100 – contul pentru RON

şi RO29BRDE410SV18793954100 – contul pentru USD.

Sumele colectate vor fi folosite pentru achiziţionarea de produse destinate sinistraţilor, inclusiv bunuri de folosinţă îndelungată, cum ar fi sobe, aragazuri, frigidere sau calorifere.

În urma inundaţiilor din judeţul Galaţi, Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate. În comunele Pechea, Cuca şi Cuza Vodă au fost distribuite din depozitele proprii ale filialei de Cruce Roşie Galaţi, apă îmbuteliată, seturi de lenjerii de pat, pături, saci de dormit, cizme de cauciuc, vase din plastic, detergent şi alimente de bază.

Filialele de Cruce Roşie din toată ţara s-au mobilizat şi, în perioada următoare, continuă sprijinul de urgenţă pentru zonele afectate, cu materiale de prima necesitate, atât din de-pozitele proprii de intervenţie la dezastre, cât şi din donaţiile provenite de la cetăţeni, transmit reprezentanţii Crucea Roşie. Toate alimentele existente în depozitele Băncii de Alimente ale Crucii Roşii Române sunt direcţionate către zonele afectate.

Print Friendly, PDF & Email