Protest spontan al grefierilor timişeni

protest-grefieri-timisoara-foto-pressalertLa Tribunalul Timiş a avut loc azi un protest spontan al grefierilor.

 

Protestul personalului auxiliar de specialitate şi conex din cadrul Tribunalului Timiş, organizat între orele 10 şi 11, a avut la bază revendicările enunţate în Memorandumul privind Justiţia, susţinut şi prin Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiş.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, judecătorul Olimpia Matiaş, declară că activitatea instanţei nu a fost perturbată.

În data de 19 septembrie, a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiş, în cadrul căreia, cu unanimitate de voturi, a fost adoptat Memorandumul privind justiţia, iniţiat de asociaţiile profesionale, fără a demara, atunci, o altă formă de protest.

Instanţele din ţară au început să voteze în adunările generale, începând cu data de 5 septembrie, Memorandumul privind justiţia în care expun problemele din sistemul judiciar şi solicită implementarea unui set de măsuri care să conducă la o justiţie eficientă, modernă şi de calitate. Unele instante au decis să adopte şi la alte forme de protest, cum ar fi amânarea cauzelor care nu sunt urgenţe sau protest cu banderole, însă majoritatea au decis prorogarea adoptării unor forme similare de protest în funcţie de răspunsul oferit de celelalte puteri, în special de Guvern, la solicitările magistraţilor. De asemenea, o parte din instanţe au votat expres pentru demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

 

Foto: Pressalert

Print Friendly, PDF & Email