Dublă aniversare a liberalilor timişeni

PNL 140 ani Timisoara Foto Costi DumaCei mai vechi membri ai PNL Timiș au sărbătorit 140 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal și 25 de ani de la reînființarea filialei județene. Ceremonia a avut loc la Timișoara, în Parcul „I.C. Brătianu”, locul unde liberalii timișeni se reunesc la fiecare aniversare a liberalismului.

 

În acordurile muzicale ale Cvartetului Enternainer, seniorii liberali s-au bucurat să se revadă duminică, 24 mai, cu foștii colegi, alături de care le-au fost alături la finele anului 1989 și apoi în primele luni ale lui 1990, când au pus bazele filialei timișene, anunţă, într-un comunicat, PNL Timiş. 

Ovidiu Draganescu si Dan Diaconu PNL 140 ani Timisoara Foto Costi DumaReprezentanții PNL Timiș au sărbătorit împlinirea a 140 de ani de la înființarea PNL printr-un eveniment în cadrul căruia a fost omagiat fondatorul partidului, I.C. Brătianu, și au fost înmânate diplome de onoare membrilor fondatori ai PNL Timiș, de către co-președintele PNL Timișoara, Dan Diaconu.

Printre liberalii cărora le-au fost acordate diplomele de onoare, în semn de recunoștință pentru contribuția adusă la promovarea valorilor liberalismului, s-au numărat Viorel Coifan, Ovidiu Drăgănescu, Cantemir Pîrva, Sabin Poenar, Mihai Olariu, Emilian Popovici, Luminița Wallner Bărbulescu, Delia Barbu, Nicolae Barbu, Dumitru Dinulescu, Aneluța Dinulescu, Leonte Muntean, Gheorghe Dina, Radu Rotar, Romulus Gheran, Marius Marina, Grațiela Loiczli, Iosif Loiczli, Ion Rilă și Petre Bălteanu.

Evocând semnificația momentului, co-președintele PNL Timișoara, Dan Diaconu, a relevat, în cuprinsul unui mesaj publicat pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, rolul pe care PNL l-a jucat în istoria modernă a României: „Sunt 140 de ani de care nu putem fi decât mândri, sunt 140 de ani în care PNL a dus României unitate, modernizare, a adus României o poziție privilegiată în Europa înainte de război, a adus României stabilitate, prosperitate, a fost partidul care a însemnat cel mai mult în istoria acestor 140 de ani ai țării”.

În plus, spune el, momentul împlinirii a 140 de ani de la înființarea PNL se suprapune, în istoria organizației județene a PNL, cu momentul în care, în urmă cu 25 de ani, s-a reînființat PNL Timiș: „Pentru PNL Timiș este o dublă aniversare, sărbătorim și cei 25 de ani de când PNL Timiș a fost reinființat după Revoluție. Ne-am păstrat aceleași valori și idealuri în cei 25 de ani”.

Acesta a precizat și că, în acest moment, PNL aspiră la legitimarea sa, prin vot, de către români, astfel încât să își poată pune în practică prevederile programului propriu de guvernare:

Suntem în postura privilegiată de a fi cel mai apreciat partid din România, de a fi reușit ca în noiembrie 2014 aceste valori și idealuri ale PNL să fie reprezentate la cel mai înalt nivel prin alegeri, PNL reușind pentru prima dată după Revoluție să dea președintele României. Așteptăm ca toate lucrurile în care credem, și care sunt exprimate și în Programul de Guvernare al PNL, să se aplice pentru cetățenii României. Suntem încrezători în șansele PNL de a guverna România și de a da țării un parcurs favorabil în Uniunea Europeană, în lume, iar pentru cetățenii săi prosperitate și libertate”, a mai consemnat co-președintele PNL Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email