Primarul Timişoarei: „Firmele care fac deszăpezirea au intervenit toată noaptea, dar sunt depăşite”

Primarul Nicolae Robu face un apel la timişoreni, rugându-i să înțeleagă că firmele de deszăpezire lucrează non-stop, dar că acestea nu pot face mai mult din cauza lipsei de utilaje. Numărul de utilaje prevăzut în actualul contractul semnat, în 2011, cu Retim şi Drumuri Municipale şi care, promite, edilul, va fi refăcut.

 

„Știu că e greu în trafic, vă asigur că primesc non-stop poze și filmulețe din întreg orașul (eu sunt de la ora 5 pe drum de la Viena spre Timișoara). Trebuie să înțelegem, însă, că mai mult de-atât nu se poate la ora actuală”, scrie, în această dimineaţă, pe contul său de pe o reţea de socializare, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta spune că cele două firme care fac deszăpezirea oraşului, ambele ale Primăriei, respectiv Drumuri Municipale și Retim, au intervenit toată noaptea și ieri noapte, dar sunt depăşite. Şi explică: „Pentru că nu au suficiente utilaje, limitându-se la cât le-a cerut caietul de sarcini de la licitație întocmit de administrația Ciuhandu și, în consecință, contractul, tot de-atunci, din 2011, unul jalnic pt oraș. Inițial, prin acest contract s-au prevăzut intervenții doar pe jumătate din străzile orașului, l-am suplimentat cu câteva sute – cu mai mult nu s-a putut –, dar tot rămân un sfert din străzi neprinse. Iar în privința numărului de utilaje, n-am avut nicio pârghie.”

Nicolae Robu anunţă că acest contract expiră în aprilie și promite că, în iernile următoare, lucrurile vor merge cu totul altfel. Edilul admite că dă vina pe „greaua moștenire” şi spune că e conştient că acest lucru îi va atrage înjurături pe nedrept: „Prin urmare, dau vina pe greaua moștenire, pentru că, da, e una chiar foarte grea. Eu trebuie să respect legea înainte de orice, chiar știind că îmi voi atrage înjurături la figurat și chiar la propriu, total pe nedrept. Și nu mă refer la cele de la presa mizerabilă, presa nepresă, de fapt, formată din paraziți sociali ce trăiesc din taxă de protecție și taxă de asmuțire. Această presă nepresă nu merită luată în seamă și știu că lumea nu dă doi bani pe ea. Din fericire, există și presă adevărată și, implicit, jurnaliști care se respectă pe ei și-și respectă și profesia, cum o respect și eu. Eu aveam în vedere mai sus percepțiile și înțelegerile cetățenilor de bună-credință, contrariați și, evident, deranjați, văzând că lucrurile nu merg mai bine.”

Primarul Timişoarei face un apel la timişoreni, rugându-i să înțeleagă că se lucrează, „s-a lucrat toată noaptea și azi noapte, ca și ieri noapte, dar cu un număr insuficient de utilaje, pentru că doar atâtea există, că atâtea prevede contractul moștenit de la administrația Ciuhandu! Abia înspre prânz, ca și ieri – și asta dacă nu mai ninge! –, vom vedea carosabilele negre. Realist și franc.”

USR Timişoara cerea Municipalităţii, ieri, penalizarea Retim și Drumurilor Municipale pentru felul în care deszăpezit Timișoara, acuzând cele două companii că nu şi-au făcut treaba în privinţa deszăpezirii: „Prognoza meteo pentru această săptămână era cunoscută de ceva timp, dar utilajele au fost scoase pe străzi târziu și numărul lor este cu mult sub ceea ce este necesar”.

 

Citeşte şi: USR Timişoara cere penalizarea Retim și Drumurilor Municipale pentru felul în care au deszăpezit Timișoara

 

Print Friendly, PDF & Email