Primarul Timişoarei: „Imaginile groaznice de la Spitalul de Boli Infecțioase sunt reale, dar cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, declară că pozele din Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara care au făcut vâlvă, zilele acestea, în mediul online şi pe posturile naţionale TV sunt actuale, dar că e incorect faptul că nu se spune că cea mai mare parte a spitalului are deja altă faţă, adăugând spre ilustrare câteva fotografii.

 

„În mediul online și pe posturile naționale TV fac vâlvă niște poze din Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Din păcate, acele poze sunt actuale și prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față, așa cum puteți vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani – aproape o jumătate de secol – în care nu s-a făcut nimic, acum se desfăşoară o mulţime de lucrări. Şi asta, pentru că, în timp ce predecesorilor decidenţi de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, mie îmi pasă. Ironia sorţii este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovaţii nefiind deranjaţi, vâlva este acum când se face şi când multe sunt deja făcute”, a scris primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pagina sa de pe o reţea de socializare.

Acesta a adăugat că staff-ul spitalului i-a explicat că a fost nevoit să cazeze bolnavi în acele saloane „groaznice – acesta este termenul pe care-l consider potrivit realităţii”, neavând alternativă. Saloanele în discuţie, mai spune Nicolae Robu, sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate uşile şi geamurile şi răzuiţi pereţii în vederea zugrăvirii.

În acest moment, parterul spitalului, unde funcţionează Secţia de Pneumologie este complet renovat, alte nouă saloane, de la etajele 1 şi 2, fiind în plin şantier, mai informează edilul. Adpugând că termenul de finalizare a lucrărilor este 30 iunie.

Două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara, au fost postate sâmbătă, pe o reţea de socializare, devenind, în scurt timp, virale. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

“Anul 2018, România, Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeţi la multe concerte, cu spectacole ale marilor artişti, pentru a aduce spitalul la nişte condiţii puţin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donaţi în continuare bani pentru a creşte buzunarele celor aflaţi la conducere! Şi sfatul meu: încercaţi să vă păstraţi sănătoşi dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce. Vă rog distribuiţi!”, a scris autoarea fotografiilor, pe reţeaua de socializare.

În replică, purtătorul de cuvânt al Sspitalului, medicul Virgil Musta, spune că unitatea este în renovare, iar saloanele refăcute sunt complet ocupate, astfel că medicii au fost nevoiți să interneze pacienți în cele aflate în șantier.

Print Friendly, PDF & Email