Primarul Timişoarei: „Fac economii, folosind drept șofer un șef serviciu, care lucrează zilnic, pro bono”

Nicolae Robu, a reacţionat după ce în presă au apărut informaţii inexacte despre salariul său şi despre încadrarea şi remuneraţia şoferului său.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu scrie pe pagina sa de pe o reţea de socializare că presa, care ar trebui să joace un rol extrem de important în societate, „a ajuns împânzită de indivizi și individe fără minte și fără caracter, care, în loc să informeze, dezinformează, calomniază, de cele mai multe ori”.

Edilul a reacţionat astfel după ce în presa locală a apărut informaţia că şoferul său, Vasile Paraschiv, primeşte o indemnizaţie lunară de aproximativ 10.000 de lei, după majorările salariale din Primăria Timişoara: „Un astfel de neisprăvit care se pretinde jurnalist a prezentat drept mari descoperiri salariile angajaților Primăriei Timișoara, salarii stabilite prin hotărâre de Consiliu Local – deci: publice, o dată cu respectiva –, iar în cazul primarului, prin lege, publică și aceasta. Astfel, s-a făcut știre națională cât de mari sunt salariile în Primăria Timișoara”.

Știrea despre care vorbeşte Nicolae Robu l-a avut în centru pe șoferul său, despre care s-a scris că câștigă 10.000 lei pe lună. „De fapt, în mână, câștigă 6500 lei pe lună. Nu puțin, desigur, se poate spune chiar mult, până recent atâta fiind salariul meu, ba chiar mai mic. Ce nu spun «jurnaliștii» este că dl Paraschiv nu câștigă acest salariu ca șofer, ci ca șef de serviciu în Poliția Locală, pentru că eu, în loc să plătesc distinct un șofer, în situația în care timpul cât un șofer este efectiv la volan, pe zi, este redus, folosesc drept șofer un șef de serviciu. Acest om lucrează alături de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sâmbăta”, spune primarul Timişoarei. Adăugând că se autodenunță că încalcă Codul Muncii, muncind 12-14 ore pe zi, lucru pentru care PSD Timiș a și cerut ITM, „îmi reamintesc și sunt convins că și dv vă reamintiți, cu plăcere, să mă sancționeze, să vedeți până unde se poate merge în România!”

Primarul mai spune că ar avea dreptul să angajeze un șef de serviciu și doi șoferi: „Dar, fac economii, folosind drept șofer un șef serviciu, care lucrează zilnic, pro bono, o mulțime de ore suplimentare. Fanatic al muncii, alături de mine, deci, de hulit și el, alături de mine”. Adăugând că el câştigă circa 12.000 de lei pe lună, nicidecum 17.000 lei, cum s-a vehiculat într-o parte a presei.

Nicolae Robu opinează că o abordare profesionistă din partea ziariştilor care au scris despre acest subiect ar fi arătat că salariile în Primăria Timișoara sunt printre cele moderate, între Primăriile comparabile și chiar mici în comparație cu ale altor structuri de administrație publică locală, cum ar fi Consiliul Județean Timiș. „Dar, cum cititul este obositor pentru unii, «marii jurnaliști» n-au făcut un minim efort de documentare. Mi-ar fi plăcut să văd un tabel comparativ cu salariile în Primăriile primelor zece orașe ale țării după populație, spre exemplu, și în Consiliile Județene ale județelor corespondente. Dar, dacă s-ar fi făcut așa ceva, puteam vorbi de un act de presă, or, acte de presă sunt prea puțini apți să facă (e dătător de speranță, însă, că, totuși, mai sunt)”, spune primarul.

Print Friendly, PDF & Email