Primarul Timişoarei a dat dispoziţie să se facă intervenţii de punere în siguranţă a clădirii Facultăţii de Muzică

Studenţii Facultăţii de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest Timişoara vor continua să studieze în aceeaşi locaţie, clădirea Primăriei Vechi, din Piaţa Libertăţii, în acelaşi timp urmând să se efectueze intervenţii de punere în siguranţă a clădirii, a anunţat, după întâlnirea cu reprezentanţii conducerii universităţii, primarul Nicolae Robu.

 

Direcţia de Dezvoltare a Primăriei a primit de la mine sarcină să se ocupe de acest proiect. Am încredere că, aşa cum au gestionat bine şi alte proiecte importante, vor gestiona bine şi acest proiect. (…) Voi monitoriza direct acest proiect. Dincolo de faptul că este în uzul Facultăţii de Muzică şi Teatru, este o clădire care trebuie să fie şi aspectuoasă şi îngrijită, în bună stare”, a declarat, citat de Agerpres, primarul Nicolae Robu.

Acesta a subliniat că a dat dispoziţie ca, din 16 mai, să se facă intervenţiile de punere în siguranţă a imobilului în care funcţioneză Facultatea de Muzică, respectiv clădirea Primăriei Vechi, din Piaţa Libertăţii nr. 2, inclusiv să se deschidă un nou acces. Potrivut lui Nicolae Robu, cei patru studenţi care au rămas în clădire în momentul în care a izbucnit incendiul, în seara de 12 mai, nu au putut ieşi întrucât o altă uşă este blocată de şantierul de la o altă clădire a Primăriei, de pe strada Vasile Alecsandri.

Prorectorul UVT, conf. dr. Ovidiu Megan, transmite că primarul a pus la dispoziţia universităţii un departament al Primăriei şi o persoană responsabilă care să răspundă de această sarcină. „Din acest moment avem un grafic, vom urmări fiecare etapă şi vom avea şi o comisie din partea UVT care va monitoriza împreună cu studenţii, fiecare pas. (…). Studenţii rămân acolo, a fost ideea realizării lucrărilor pe sectoare, astfel încât să se poată desfăşura unele activităţi didactice”, mai spune Ovidiu Megan.

Acesta a subliniat că în clădire s-au mai făcut investiţii, dar la câteva luni după aceea s-a decojit totul din cauza igrasiei din subsol. Adăugând că anumite departamente din Primărie nu şi-au îndeplinit promisiunile.

„Nu este o soluţie, pentru că băgăm bani şi nu avem confortul dorit. Ideea a fost să avem o reabilitare de substanţă, care să oprească infiltraţiile. Nu interesează doar cum arată, ci şi cum se simt copiii acolo”, mai spune Ovidiu Megan.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis