Universitatea de Vest: „Am înștiințat Primăria, în repetate rânduri, despre starea precară a clădirii Facultăţii de Muzică”

Oficialii Universităţii de Vest din Timişoara spun că responsabilă pesntru starea de degradare în care este clădirea Facultății de Muzică, din caure zilele trecute s-au desprins bucaţi de tencuială, este Primăria.

 

După topirea ultimei zăpezi din acest sezon, într-una din curţile interioare ale Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara au început să se dezlipească bucăţi de tencuială, iar un grilaj metalic a cedat şi a căzut la mai puţin de un metru de un grup de studenţi. La câteva zile după aceea, săptămâna trecută, o bucată de tencuială i-a căzut în cap unui cadru didactic al facultăţii, rănindu-l uşor.

Oficialii Universităţii de Vest din Timişoara spun că, prin contractul de comodat semnat în 2015 între UVT și Primăria Timișoara – proprietara clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Facultatea de Muzică –, Municipalitatea se obligă „să execute lucrările de reparații curente sau capitale în ce privește fundația, acoperișul, zidul exterior (tencuiala), ușa de acces, ferestrele”. Şi mai transmit că, din 2015, UVT a înștiințat Primăria, „în repetate rânduri” despre starea precară a clădirii.

Considerăm inutilă orice discuție cu privire la necunoașterea situației la nivelul serviciilor abilitate din cadrul Primăriei Timişoara”, mai spun reprezentanţii UVT.

„Am trimis eu câţiva muncitori ca să îndepărteze de pe acoperiş şi de pe pereţii interiori tencuiala care se mai putea desprinde, pentru a nu mai fi în pericol studenţii şi cadrele didactice. De asemenea, au fost blocate porţile care au ieşire spre acea curte, până la rezolvarea situaţiei”, a declarat, zilele trecute, rectorul UVT, profesorul Marilen Pirtea. Acesta a mai spus că Municipalitatea a început repararea acoperişului, iar din 2015-2016 există o corespondenţă specială între UVT şi Primărie, pe tema semnalării gradului de degradare a acestei clădiri. Şi adăuga că Municipalitatea poate depune proiect pe fonduri europene pentru amenajări de astfel de clădiri, în timp ce UVT nu poate face acest lucru, întrucât nu este proprietara clădirii.

Print Friendly, PDF & Email