Primăria Timişoara semnează contractul pentru achiziţia primelor şapte tramvaie, din fonduri UE

Nicolae Robu anunţă că Primăria a semnat contractul de finanțare pentru proiectul numit Înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara, în valoare de 96.3 milioane lei, din care 79.3 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile. Vor fi achiziționate şapte tramvaie noi.

 

Cele şapte tramvaie noi vor fi cumpărate în prima etapă a proiectului, menţionează primarul Nicolae Robu, precizând că alte două proiecte identice, “trecute cu brio de toate verificările”, urmează să aducă finanțare pentru alte 14 tramvaie.

Noile tramvaie vor avea instalații de aer condiționat, încălzire ambientală prin convecție, încălzire în scaune prin conducție termică, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație,  sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, sisteme de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule a Societăţii de Transport Public Timişoara şi dotări specifice pentru a răspunde nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități.

Nicolae Robu anunţă că Municipalitatea a încheiat cu succes licitaţia – internațională, deschisă egal oricărui ofertant potențial, prin Sistemul Electronic Național de Achiziții Publice – și vineri, 26 iulie, va semna contractul cu firma câștigătoare, Bozankaya Otomotiv Mak, din Turcia. Aceasta, menţionează edilul, a oferit un preț cu 15.7% mai mic decât cel maximal admis prin caietul de sarcini, adică: cu 1.819.415 lei mai mic, o autonomie cu 530% mai mare decât cea minimal impusă prin caietul de sarcini, adică: 63 Km față de minimul cerut de 10 km, şi un număr de locuri cu 17.6% mai mare decât cel minimal impus prin caietul de sarcini, adică: 200 față de minimul cerut de 170.

Primarul Nicolae Robu declară că Municipalitatea a depus 66 de proiecte pe fonduri europene pe actualul exercițiu financiar, 2014-2020, decalat în cazul României la 2017-2023, iar până acum 41 au fost aprobate, au contracte de finanțare semnate și, prin urmare, sunt în implementare.

Print Friendly, PDF & Email