Primăria Timișoara intenţionează să achiziţioneze 40 de tramvaie noi

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunţă că Municipalitatea intenţionează să cumpere 40 de tramvaie noi cu bani din fonduri europene.

 

Primarul Nicolae Robu anunță că, în perioada următoare, va fi organizată o licitație pentru selectarea firmei ce ar urma să livreze noile tramvaie pe care Municipalitatea timişoreană doreşte să le achiziţioneze.

Documentația este gata, se va publica în curând pe SEAP. Vom încheia, în urma licitației, un contract-cadru. În funcție de prețul la care se va adjudeca acest serviciu de furnizare de mijloace de transport de tip tramvai, vom vedea câte vom putea și cumpăra efectiv pe fonduri europene, respectiv pe venituri proprii. Deocamdată noi trebuie să avem licitația făcută”, declară, potrivit Radio Timişoara, Nicolae Robu.

Edilul mai spune că Primăria ar vrea ca aceste tramvaie să fie de tip articulat, cu podea joasă, cu o capacitate de 200 de călători și cu toate dotările modern.

Municipalitatea are asigurată o finanțare europeană prin Programul Operaţional Polul de Creștere, căreia i se vor adăuga fonduri din bugetul local, a anunţat  primarul Timişoarei.

Print Friendly, PDF & Email