Primăria deschide noi şantiere în Timişoara

Santier reparatii drumuri TimisoaraAmenajarea de noi locuri de parcare, lucrări de extindere a carosabilului pe strada Avram Imbroane şi lucrări de reparaţii ale tramei stradale şi ale trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Spitalul Nou sunt proiecte pregătite să ia startul în Timişoara. Unele dintre ele, chiar în cursul acestei săptămâni, anunţă reprezentanţii Municipalităţii. 

 

 

Viceprimarul Dan Diaconu a anunţat că în Timişoara vor fi realizate de către Societatea de Drumuri Municipale 526 de noi locuri de parcare, cu fonduri provenite din administrarea sistemului de parcare TimPark. Acestea vor fi realizate, potrivit informaţiilor oferite de viceprimar, în zonele foarte aglomerate ale oraşului, unde a fost semnalat de către cetăţeni un deficit major de locuri de parcare. „Proiectele se află în acest moment în faza de avizare şi se întocmesc autorizaţiile necesare pentru demararea lucrărilor”, spune viceprimarul Dan Diaconu, anunţând că vor fi realizate 271 de locuri de parcare în Zona Steaua, 40 de locuri de parcare pe strada Soarelui, 73 de locuri de parcare pe strada Luceafărului (în zona neasfaltată a străzii, situată în spatele b-dul Liviu Rebreanu), 24 de locuri de parcare pe strada Hebe, 54 de locuri de parcare în zona Steaua III şi 64 de locuri de parcare pe strada Lugojului. Valoarea totală a lucrărilor este de 900.000 de lei.

În plus, viceprimarul Dan Diaconu precizează că vor mai fi realizate, cu fonduri proprii ale Primăriei, şi 80 de locuri de parcare în zona străzii Bucureşti, în zone care ar fi trebuit să fie spaţii verzi, dar care nu sunt, a precizat viceprimarul, adăugând însă că nu se vor face niciun fel de defrişări şi că toate lucrările care vor fi realizate au avizul Agenţiei locale de Mediu.

Viceprimarul informează că, în cursul acestei săptămâni, vor demara, în două zone din oraş, lucrări de reabilitare a tramei stradale şi de extindere a carosabilului. Vizate sunt strada Avram Imbroane, în porţiunea cuprinsă între zona U.M.T. şi Muzeul Satului, unde carosabilul va fi extins la patru benzi şi unde se vor realiza locuri de parcare, şi strada Gheorghe Adam (Spitalul Nou), în porţiunea care pleacă de la trecerea la nivel cu calea ferată până la intersecţia cu Calea Lugojului.

În ceea ce priveşte lucrările de extindere la patru benzi ale străzii Avram Imbroane, termenul asumat de firma care va executa lucrările este de 30 de zile, a informat viceprimarul, precizând că lucrările au debutat deja, la începutul acestei săptămâni, cu conturarea bordurilor. Lucrarea, care va fi efectuată de compania Superconstruct, presupune amenajarea a 520 de metri de stradă, pe o lăţime de 14 metri, iar costul total este estimat la un milion de lei.

În cazul lucrărilor care vor fi efectuate pe strada Gheorghe Adam, lungimea totală a străzii care va fi reabilitată este de 676 de metri, lăţimea de 25 de metri, iar valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1,2 milioane de lei. Lucrările, pentru care termenul de execuţie asumat este tot de 30 de zile, presupun, potrivit informaţiilor oferite de viceprimar, înlocuirea covorului asfaltic, ridicarea canalelor şi executarea unor reparaţii ale trotuarelor, fără a se face însă investiţii noi.

Viceprimarul Dan Diaconu mai spune că s-au purtat şi discuţii cu directorul C.F.R. Infrastructură, informând că, în paralel cu lucrările în zona străzii Spitalul Nou, C.F.R. Infrastructură va realiza, din fonduri proprii, lucrări de reabilitare a trecerii de cale ferată din zonă.

Print Friendly, PDF & Email