Primăria Timişoara anunţă investiţii de aproape două milioane de lei în şcolile din oraş

Dan Diaconu viceprimar  (4)Educaţia reprezintă una dintre priorităţile majore ale actualei administraţii, susţine viceprimarul Dan Diaconu. Care anunţă că au fost repartizate fondurile de la bugetul local destinate dotării unităţilor de învăţământ din Timişoara şi că acestea vor permite, pe lângă efectuarea unor achiziţii, reabilitarea corpului de clădire aparţinând Liceului “Grigore Moisil” în care se desfăşoară cursurile claselor primare.

 

Viceprimarul liberal al Timişoarei, Dan Diaconu, anunţă că Municipalitatea a aprobat lista investiţiilor care vor fi făcute în decursul acestui an în instituţiile de învăţământ din oraş. Suma totală care va fi investită de la bugetul local în ameliorarea infrastructurii educaţionale este de 2,7 milioane de lei.

Din aceşti bani se vor achiziţiona 300 de calculatoare, 30 de videoproiectoare, 20 de table smart-board, dar şi sisteme de supraveghere video şi de alarmare anti-efracţie. În plus, mai spune Dan Diaconu, vor fi achiziţionate şi echipamente specifice liceelor tehnologice sau unităţilor de învăţământ care desfăşoară activităţi specifice în anumite domenii şi care necesită laboratoare mobile pentru curent alternativ şi curent continuu, aşa cum este cazul Colegiului Tehnic “Regele Ferdinand I”, sau manechine pentru resuscitare şi simulatoare de injecţii pentru elevii care studiază la Colegiul “Ana Aslan”.

Educaţia este o prioritate majoră a acestei administraţii”, spune viceprimarul Dan Diaconu, care a specificat faptul că investiţiile în educaţie reprezintă investiţii în viitorul oraşului. Din fondurile alocate de Municipalitate pentru investiţii menite să amelioreze infrastructura unităţilor de învăţământ din Timişoara vor mai fi realizate şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, la zece instituţii şcolare. “Este un gest de normalitate pentru accesibilizarea sistemului educaţional de la noi”, spune Dan Diaconu.

Referitor la reabilitarea unor imobile în care funcţionează unităţi de învăţământ, viceprimarul Dan Diaconu a precizat că a fost semnat deja contractul de execuţie pentru reabilitarea imobilului de pe strada Gheorghe Doja nr. 27 – 29, în care vor fi amenajate spaţii noi pentru procesul educaţional.

Astfel, elevii de la Liceul «Grigore Moisil» şi Şcoala Generală 22 vor putea să înveţe în condiţii mai bune din această toamnă, iar de la începutul anului şcolar 2014 – 2015, parte din promisiunea ca şcoala să se desfăşoare doar de dimineaţă în Timişoara, permite acestui liceu ca toate cursurile să se desfăşoare într-un singur schimb”, spune Dan Diaconu.

Deşi termenul asumat pentru finalizarea lucrărilor este de nouă luni, viceprimarul promite că se va încerca finalizarea înainte de momentul începerii viitorului an şcolar, situaţie în care va deveni practic posibilă derularea provesului de învăţământ exclusiv de dimineaţă, întrucât vor putea fi puse la dispoziţia elevilor şi a cadrelor didactice 18 noi săli de clasă, pentru nevoile elevilor din ciclul primar.

În afară de suplimentarea numărului de săli de clasă, se va investi în realizarea unei săli de sport, a unui spaţiu dedicat activităţilor de tip after-school şi  unui laborator pentru informatică şi activităţi care necesită dotări multimedia. Din cele 2,7 milioane de lei, 1,95 de milioane de lei vor merge înspre investiţia de la Liceul “Grigore Moisil” mai presupune

Print Friendly, PDF & Email