Primăria Timişoara, interesată de cumpărarea unui nou bloc social

Bloc locuinte sociale strada Ialomitei TimisoaraConform viceprimarului Traian Stoia, Primăria Timişoara este interesată, în principiu, de achiziţionarea unui imobil S+P+4E, situat pe strada Ialomiţa, nr. 61, imobil care ar urma să fie utilizat pentru repartizarea de locuinţe sociale familiilor tinere şi fără posibilităţi materiale din oraş.

 

Clădirea aparţine în acest moment unei companii din Caransebeş, care deţine o fabrică de mobilă în judeţul Caraş-Severin. Proprietarii sunt obligaţi acum să scoată imobilul la vânzare, spune viceprimarul Traian Stoia, care adaugă că blocul adăposteşte 60 de garsoniere, fiecare dintre ele cu o suprafaţă de 24 de metri pătraţi, la care se adaugă şi 5 apartamente cu două camere.

Starea imobilului, care ar putea oferi, potrivit aprecierilor viceprimarului Traian Stoia, condiţii decente de locuit unor persoane tinere, aflate la început de drum, este una apreciată drept “acceptabilă”.

Traian-Stoia210“Evitãm să achiziţionăm ghetouri, avem unul în zona Polonă”, a precizat viceprimarul Traian Stoia, care a informat şi că în interiorul imobilului partea de instalaţii nu a fost realizată încă, dar că interioarele sunt mobilate, iar în băi există gresie şi faianţă.

Achiziţionarea imobilului de cãtre Primărie ar putea fi făcută, potrivit informaţiilor oferite de viceprimar, prin negociere directã, întrucât la prima strigare nu s-a prezentat niciun ofertant, preţul primei evaluãri fiind stabilit la 725.476 euro, la care s-ar adăuga valoarea TVA.

“Reprezentanţii companiei şi-au manifestat disponibilitatea de a stabili prin negociere preţul imobilului”, spune viceprimarul Traian Stoia, care apreciază că ar putea fi decise, în baza unor discuţii cu proprietarii, detaliile de achiziţionare a imobilului, întrucât, dupã toate probabilităţile, nici la a doua strigare nu se va prezenta nimeni, fiindcã “dacã nu eşti Primărie, nu prea ai ce face cu respectiva clădire”.

În plus, mai apreciază viceprimarul Traian Stoia, fiecare spaţiu locativ din interiorul clãdirii ar putea necesita o investiţie suplimentară evaluată la aproximativ 2000 de euro, pentru ca spaţiile sã devinã locuibile.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email