Pentru a stinge focarul de Covid-19, OncoHelp Timișoara închide temporar secțiile de Oncologie Medicală și de Hematologie

Pentru a stinge cât mai repede focarul de Covid-19 de la Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara, a fost dispusă testarea și retestarea extinsă a personalului medical și, de asemenea, au fost luate mai multe măsuri printre care închiderea temporară a secțiilor de Oncologie Medicală și de Hematologie.

 

Au fost testate 160 de persoane de la Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara, anunță reprezentanții centrului. În urma acestei testări extinse au fost identificați încă trei angajați infectați: un tehnician de radiologie, o infirmieră și un îngrijitor de curățenie.

În colaborare cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Timiș, conducerea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara anunță că a luat o serie de măsuri pentru a se asigura că acest focar va fi stins definitiv. Astfel:

  • S-a hotârât închiderea temporară – până miercuri, 5 august, a secțiilor de Oncologie Medicală și de Hematologie, pacienții fiind reprogramați pentru tratamentele oncologice pentru perioada imediat următoare redeschiderii celor două secții;
  • Reducerea activității în ambulatoriul de specialitate, acesta funcționând doar pentru strictul necesar;
  • Realizarea dezinfecției terminale a celor două secții, atât pentru spitalizare continuă, cât și pentru spitalizare de zi;
  • Monitorizarea continuă a stării de sănătate a personalului medical și auxiliar al întregului Centru de Oncologie OncoHelp Timișoara;
  • Re-instruirea întregului personal referitor la măsurile de prevenție a infecției cu Sars-Cov-2 – atât în mediul spitalicesc, cât și în viața de zi cu zi în comunitate.

În această perioadă Laboratorul de Radioterapie și Secția de Îngrijiri Paliative din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara își vor continua activitatea, focarul existent fiind complet izolat de aceste secții. Cu toate acestea, și aici se vor respecta strict măsurile de prevenție necesare.

Președintele Asociației OncoHelp Timișoara, conf. univ. dr. Șerban Negru, și magaerul instituției, dr. Valeriu Borugă, transmit că își exprimă regretul pentru situația existentă, asigură pacienții și familiile acestora că realizează tot ceea ce este posibil pentru stingerea focarului de Covid-19, și solicită înțelegerea lor pentru respectarea tuturor măsurilor impuse, luate pentru siguranța lor și a personalului medical.

Print Friendly, PDF & Email