DSP Timiș: Focarul de Covid de la Maternitatea „Odobescu” a fost stins

La Maternitatea „Odobescu”, din Timișoara – unde în urmă cu o lună au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus și cadre medicale, şi gravide și lăuze internate și, într-o primă fază, și zece bebeluși – a fost stins focarul de Covid-19.

 

Având în vedere că în intervalul de 14 zile de la raportarea ultimului pacient depistat pozitiv pentru infecția cu Sars CoV-2, nu s-au mai înregistrat noi cazuri cu această patologie, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș anunță că, începând din 11 mai, a declarat stins focarul epidemiologic din cadrul Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara.

În urmă cu o lună, la Maternitatea „Odobescu” au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus și cadre medicale, şi gravide și lăuze internate. De asemenea, zece nou-născuţi au fost declaraţi inițial ca fiind infectați cu Covid. La retestare, însă, testele au ieșit negative în cazul a nouă dintre ei. Bebelușul testat pozitiv a fost internat la Maternitatea „Bega”, unde a fost vindecat.

În cazul Maternității „Bega” Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Print Friendly, PDF & Email