Specialişti în oncologie dezbat, în cadrul Zilelor OncoHelp Timişoara, noutăți în diagnosticul și tratamentul cancerului

Dr. Şerban Negru. Foto: Asociaţia OncoHelp

Asociația OncoHelp organizează, la Timişoara, conferința cu tema „Managementul multidisciplinar al patologiei oncologice – noutăți în diagnostic și tratament”, eveniment științific adresat specialiștilor în oncologie medicală.

 

Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, este organizat în cadrul Zilelor OncoHelp, în 17 şi 18 iulie, însă doar on-line, pe platforma www.myconnector.ro.

În cadrul conferinței vor avea loc prezentări și dezbateri privind modalitățile de diagnostic și tratament al patologiei oncologice, prezentări realizate de specialiști din cadrul Asociației OncoHelp și din alte clinici oncologice din București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Oradea, Arad, Alba-Iulia si Timișoara.

În premieră, la această ediție a Zilelor OncoHelp va fi organizată o competiție pentru pentru medicii rezidenți în domeniul oncologiei medicale, competiție în care aceștia sunt invitați să susțină o prelegere pe o temă la liberă alegere din acest domeniul medical. S-au înscris 22 de medici rezidenți, provenind din cele trei centre universitare din zona de vest a României: Arad, Oradea și Timișoara.

„Această întrunire științifică se dorește o întâlnire regională a specialiștilor angrenați în tratamentul cancerului și își propune să reîmprospăteze cunoștințele medicale din domeniu. Oncologia medicală rămâne una din specialitățile care se schimbă cel mai rapid în medicină, de aceea astfel de evenimente sunt binevenite oricând. Ca o notă de inedit, ediția actuală include o competiție pentru tinerii oncologi, fiecare dintre ei fiind invitat să susțină o prelegere pe o temă la liberă alegere”, spune conf. dr. Șerban Negru, preşedintele Asociaţiei OncoHelp.

Print Friendly, PDF & Email