Operatori de turism: „După 1990, la Timişoara au fost atestaţi peste 1000 de ghizi cu recunoaştere în UE”

După ce Asociația Turism Alternativ anunţa, zilele trecute, că prima promoţie de ghizi de turism locali a absolvit Școala de Turism Alternativ care, anul trecut, a deschis primul curs de acest gen la Timişoara, două firme de turism din Timişoara spun că, de fapt, nu este vorba despre vreo noutate, întrucât cursuri de ghid de turism sunt organizate aici de ani de zile.

 

„În Timişoara s-au organizat an de an cursuri de ghid de turism cu diferite specializări încă din anii ’75 de către Oficiul Judeţean de Turism (OJT) şi (Biroul de Turism pentru Tineret (BTT). Postrevoluţionar, societatea Cardinal SA a organizat din anul 1997 cursuri de ghid şi agent de turism, iar SC Redona Travel, din anul 2003, în parteneriat cu Turism Hotel Restaurant – Consulting Group şi Asociaţia Naţională a Ghizilor din România – furnizori de pregătire naţionali, acreditaţi de forurile de profil din ţară şi UE”, anunţă, printr-un comunicat de presă, reprezentantele celor două societăţi comerciale, respectiv Codruţa Dobrescu şi Monica Sere.

Potrivit acestora, în perioada 1996-2019 au fost şcolarizaţi şi atestaţi peste 1000 de ghizi cu recunoaştere în UE, uneori absolvind şi câte două promoţii pe an.

„Chiar organizatorii cursurilor Asociaţia Turism Alternativ sunt absolvenţi ai cursurilor noastre. Îi felicităm pe tinerii noştri colegi din Arad pentru susţinerea cursurilor, dar să respectăm adevărul şi să ştim că oraşul Timişoara a avut ghizi şi cursuri de ghid în fiecare an”,  mai spun reprezentele societăţilor Cardinal SA şi Redona Travel SRL.

 

Print Friendly, PDF & Email