Prima promoție de ghizi locali a absolvit la Timișoara

Prima promoţie de ghizi de turism locali a absolvit Școala de Turism Alternativ care, anul trecut, a deschis primul curs de acest gen.

 

24 de ghizi au dat, în weekendul trecut, examenul de absolvire la Școala de Turism Alternativ, un proiect al Asociației Turism Alternativ.

Tehnologia activității de ghid, istorie, geografie, psihologie, marketing, servicii conexe, comunicare comercială sunt doar câteva din modulele pe care participanți le-au parcurs în cele nouă luni de curs. Practică în agenție de turism, la muzeu și la hotel, excursii și tururi de oraș, sunt activitățile care au completat parcursul ghizilor până la examen.

Am acordat foarte multă atenție tururilor de oraș. Am dorit să oferim cursanților noștri mai multe perspective ale unui tur, deoarece fiecare ghid are altă abordare, alt stil și altă personalitate. Am avut ca invitați cei mai consacrați ghizi din oraș, nume precum Alexandra Irimia, Ludovic Satmari, Luciana Ianculescu sau Florentina Popescu. E important pentru viitori ghizii să vadă din cât mai multe unghiuri un tur, ca ulterior să își poată forma propriul stil și să își contureze propria abordare”, declară Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

Acesta mai spune că este gândit şi un proiect care să vină în completarea acestui curs, „Timișoara Free Tours”, și să le ofere viitorilor ghizi posibilitatea să acumuleze experiență și să ofere atât turiștilor, dar și localnicilor posibilitatea de a descoperi Timișoara prin cadrul conceptului de „free tours”, o formă de turism alternativ prezentă în toate marile centre turistice din Europa.

 

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro