Nicolae Robu: „După trei luni de mandat, Fritz dovedeşte că nu înţelege nimic din ceea ce înseamnă să fii primar”

Foto: PNL Timiş

După ce primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că fosta administraţie a lăsat în urmă facturi neachitate de 120 de milioane de lei, fostul edil, Nicolae Robu, spune că „după trei luni de mandat, Fritz dovedeşte că nu înţelege nimic din ceea ce înseamnă să fii primar, nu are noţiunile financiar-contabile elementare, nu pricepe dinamica venituri-cheltuieli”.

 

„Credeți-mă, stimați timișoreni, chiar nu merită să dau replică acestui domn ce dovedește și după aproape trei luni de mandat că nu înțelege nimic din ce înseamnă să fii primar. Vă spun doar ce nu înseamnă să fii primar: nu înseamnă să te plângi toată ziua, că nu pentru asta ai fost ales! Să se plângă poate oricine. Cine credeți dumneavoastră că vă crede că în urma primarului Robu a rămas dezastru, când primarul Robu a făcut atâtea, în opoziție politică fiind și la nivel de județ și la nivel național (mai puțin în ultimul an se mandat, la nivel național), fără a se plânge și, în plus, când el a lăsat lucrurile convins că el va fi primar și în continuare?”, scrie, pe pagina sa de Facebook fostul primar liberal al Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta afirmă din nou că, la data încheierii mandatului său, Primăria Timişoara a avut acea mai bună situaţie financiară din ultimii ani.

Nicolae Robu se adresează şi votanţilor lui Dominic Fritz, spunând că înţelege că unii au dorit schimbare, că pe unii i-au nemulţumit deciziile sale, greşelile în actul de comunicare, dezvoltarea în forţă a oraşului care a impus şi demolarea garajelor şi tăierea unor pomi, „deși am plantat 17 noi copaci pentru fiecare copac tăiat”, amenzile sau supraimpozitarea clădirile monumentale prin „taxa pe paragină”, că alţii au fost ademeniţi „de campania mincinoasă susținută cu bani grei, cum nu s-a mai făcut în Timişoara niciodată” sau au fost îndepărtați de el prin prezentarea sa mediatică drept penal, „când nimeni nu mă acuză pe mine că aş fi făcut ceva necinstit, vedeți rechizitoriul, căci e public, ci sunt în judecată numai și numai pentru că am două semnături pe două vânzări decise nu de mine, ci de o comisie de specialitate sub garanția că totul este legal, garanție dată prin semnătura unei mulțimi de juriști”, dar se declară convins că votanții lui Dominic Fritz s-au aşteptat la altceva: „Oricât nu m-ați fi vrut pe mine, din motivele de mai sus sau din altele, sunt convins că nu ce se dovedește că aveți v-ați dorit!”

Într-o conferinţă de presă, primarul Dominic Fritz a declarat că, în 2020, Municipalitatea a avut venituri de 785 de milioane de lei, cele planificate în buget fiind de 1,458 miliarde de lei, „deci veniturile au fost cam jumătate din cele planificate”. Dominic Fritz a mai spus că Primăria are plăţi restante în 120 de milioane de lei de anul trecut, care trebuie achitate din bugetul pe 2021. Planificarea de buget la care lucrează actuala administraţie, susţine Dominic Fritz, va fi mult mai realistă şi va trebuie să taie şi din cheltuieli.

Print Friendly, PDF & Email