Nicolae Robu, la al doilea mandat de președinte al PNL Timiș

Liderul interimar al PNL Timiș, Nicolae Robu, a câștigat sâmbătă cel de-al doilea mandat de președinte al organizației. Principalul mesaj transmis colegilor săi de partid este de unitate, cooperare și de transparență în actul administrativ și politic.

 

Dintre cele 409 voturi exprimate, nouă au fost anulate, 255 i-au revenit lui Nicolae Robu, iar 142, contracandidatului său Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi.

Nicolae Robu le-a mulțumit celor care l-au votat, dar și-a exprimat sentimentul „amar„ față de unele „întâmplări lipsite de fairplay„ din partea opozanților săi din PNL Timiș, care au lovit în onoarea lui „așa cum niciun psd-ist nu a făcut-o”.

„Eu pun suflet în tot ce fac și am emoții întotdeauna. (…) Bucuria este umbrită de ceea ce s-a întâmplat total lipsit de fairplay în filiala Timiș a PNL până acum, este umbrită de aproape un an de către un număr mic de colegi, dar existent, care ne-au făcut celorlalți viața amară săptămână de săptămână; este umbrită de ceea ce până în ultimul moment s-a încercat, azi noapte, cu sms-uri de intoxicare. (…) Sper ca toți acești colegi care s-au dezonorat pe ei și au dezonorat partidul în acest timp să ne arate că pot fi și altfel și, dacă ne arată aceasta, la mine vor găsi toată deschiderea să facem echipă comună, PNL Timiș”, a declarant, citat de Agerpres, Nicolae Robu.

El a adăugat că își dorește ca, începând de acum, organizația să lucreze pentru a realiza platforma asumată, în care se vorbește și despre armonie în partid.

Nicolae Robu a anunțat că va avea discuții cu primarii, săptămânal, înainte de fiecare Birou Politic Județean, dar și cu toți liberalii din teritoriu, de la care va prelua sugestiile, observațiile, propunerile și criticile. Iar liberalilor din rural le-a promis că vor fi invitați la ședințe și că, o dată pe lună, va organiza întâlniri ale primarilor PNL cu consilierii județeni și cu parlamentarii partidului.

„Nu facem politică de dragul de a avea o ocupație, ci pentru a ajunge la putere să ne punem în practică de pe poziții administrative proiectele, ideile, în slujba comunităților. Voi continua modernizarea Timișoarei prin mari proiecte și prin proiecte mai mici, dar de interes pentru cetățeni. Voi susține și colabora cu primarii PNL pentru proiectele lor în cadrul Polului de Creștere Timișoara, dar și pentru promovarea turismului în zonă, în perspectiva proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. (…) Vor fi sprijiniți primarii pentru obținerea de finanțări europene prin proiecte viabile, dar și din alte surse naționale”, a mai declarant Nicolae Robu.

Noul Birou Politic Judeţean al PNL mai are în componenţă şi doi prim-vicepreședinţi, Marilen Pirtea, pe responsabil de Strategii Politice și Comunicare, şi Gheorghe Nastor, responsabil de Politici Publice.

Vicepreședinți au fost aleşi:

Cosmin Costa, care va răspunde de Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene;

Carmen Popescu  – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni;

Ciprian Bogdan – Departamentul pentru Politici în Sănătate;

Sorin Supuran – Departamentul pentru Strategii și Relații Politice;

Radu Lambrino – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și, totodată, purtător de cuvânt al PNL Timiş;

Cosmin Buboi – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală;

Dan Sarmeș – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului;

Octavian Crețu – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport.

Membrii noului BPJ al PNL Timiş, în ordinea numărului de voturi, sunt: Cosmin Tabără, Nicolae Bitea și Claudiu Buciu, Liliana Oneț, Florin Bucur, Sorin Tilihoi, Florin Răvășilă, Samuel Lupulescu, Marius Graur și Sorin Margău, Filip Petru, Vasile Bejera, Liviu Cocean, Adriana Corbeanu şi Luchian Savu.

PNL Timiş transmite că BPJ este integral așa cum l-a propus președinte Nicolae Robu, ca echipă care i-a însoțit candidatura.

Print Friendly, PDF & Email