Ministrul Sănătății, în vizită la două spitale din Timișoara

Foto: Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a venit într-o vizită neanunţată la Timişoara, unde a mers la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde există în momentul de faţă un focar de coronavirus, la Direcţia de Sănătate Publică şi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

 

Ministrul Nelu Tătaru a vizitat Spitalul Judeţean din Timişoara, unde există în momentul de faţă un focar de coronavirus, după ce zilele trecute, la testele de rutină efectuate în Clinica de Chirurgie Vasculară, au fost depistate 19 persoane cu Covid-19 – nouă asistente şi infirmiere şi zece pacienţi.

Acesta a anunţat că în Timiş sunt în supraveghere opt focare, ultimul fiind apărut la Spitalul Judeţean Timişoara. „Am fost şi la Direcţia de Sănătate Publică pentru a vedea situaţia de la nivelul judeţului, atât ca focare, cât şi pentru a vedea desfăşurarea activităţii în spitalele din judeţ. Eu prefer să văd la faţa locului. În Timiş, dincolo de aceste focare care sunt stabilizate şi sub supraveghere, rămân evaluările spitalelor, fiecare în parte, ca patologie non-Covid. Adresabilitatea este în limitele pe care le aveam şi în ceilalţi ani, având în vedere că sunt şi lunile iulie, august de concediu, pe care unii chiar şi le iau, deşi recomandarea mea este să tratăm cu circumspecţie şi aceste luni de concediu. Rămâne ca evoluţia următoare să o vedem şi la nivelul judeţului Timiş”, a declarat, citat de Radio Timişoara, Nelu Tătaru.

Ulterior, ministrul Sănătăţii a efectuat o vizită şi la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru a vedea cu ce probleme se confruntă această unitate, gradul de ocupare a secţiei ATI şi gradul de oboseală al personalului.

 

Print Friendly, PDF & Email