Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: “Sunt interese private să nu existe Institutul Oncologic din Timişoara”

Aflată într-o vizită la Timișoara, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, lansează acuzații grave în ceea ce privește construirea Institutului Oncologic.

 

Ministrul Sorina Pintea susţine că licitația pentru Institutul Oncologic din Timișoara a eșuat din cauza unor interese private. Şi anunţă că, în urma raportului cu privire la Institutul Oncologic, a fost formulată și o plângere penală.

S-au acordat bani, în ultimii patru ani, prin hotărâre de guvern. Din păcate, nici măcar procedurile de achiziție a studiului de fezabilitate nu au fost finalizate. Prin urmare, am trimis Corpul de control să verifice anumite aspecte. Concluzia raportului este că a fost rea-voință şi nepricepere. Există interese private, adică nu cred că a fost interesul celor din comisie să existe un spital de stat care să preia pacienții oncologici. Un document care trebuia depus în data de 24 ale lunii este depus în data de 28, dați-mi voie să vă spun că eu pot să cred foarte multe lucruri”, spune Sorina Pintea, potrivit Radio Timişoara.

Ministrul Sănătății a mai declarat că eșecul licitației de la Institutul Oncologic este unul dintre motivele pentru care fosta conducere a Direcției de Sănătate Publică a fost schimbată. Sorina Pintea a mai declarat că, după organizarea unui concurs pentru postul de director al DSP Timiș, se va relua licitația pentru Studiul de fezabilitate, în vederea construirii Institutului Oncologic.

Print Friendly, PDF & Email