Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: „Vin de fiecare dată la Timişoara cu o speranţă şi plec cu mai multe, pentru toată ţara”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat azi, la Timişoara, că este mulţumit de situaţia pe care a găsit-o, în momentul de față, la Maternitatea „Odobescu”, dar că vrea să revadă peste o săptămână sau două dacă se menţine această stare de fapt, potrivit Agerpres.

 

În acest moment, la Maternitatea «Odobescu» erau 47 de nou-născuţi, testaţi, testate şi mămicile, iar testele sunt negative în continuare. A fost o suspiciune de pacientă pozitivă, dar care s-a infirmat. În acest moment sunt mulţumit; vreau să revăd peste o săptămână sau două dacă se menţine această stare de fapt”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, la Maternitatea „Odobescu” au fost depistate mai multe cadre medicale pozitive la Covid, iar zece nou-născuţi au fost declaraţi iniţial pozitivi, iar la retestare rezultatele au fost infirmate. În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis dosar penal in rem pentru zădărnicirea bolilor.

Referitor la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara, acesta a spus că atmosfera era la vizita sa precedentă pozitivă, iar acum este şi mai bună: „Mă bucur să văd corpul medical atât de dedicat şi de bine ancorat în tot ceea ce înseamnă patologia Covid. Vin de fiecare dată la Timişoara cu o speranţă şi plec cu mai multe, pentru toată ţara.”

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a punctat faptul că în prezent sunt şase judeţe care au peste 400 de infectaţi cu Sars-CoV-2, acestea fiind Arad, Braşov, Botoşani, Timiş şi Hunedoara, fiind îngrijorat că dincolo de judeţele menţionate, aceste focare antrenează tot ce înseamnă persoană instituţionalizată şi personal medical: „Rămâne ca regulă prudenţa, întrucât în acest moment putem vedea că toate spitalele şi-au făcut un stoc mediu cu tot ce înseamnă echipament, materiale sanitare, iar la nivel de testare, conform noului protocol, pot testa şi personalul medical de două ori pe lună, cel puţin fără să prezinte simptomatologie sau să aibă contact cu un pacient Covid.”

Ministrul a reamintit că există trei centre în ţară, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, în care se va recolta plasmă cu aparate de plasmafereză, folosindu-se în premieră metoda imunizării pacienţilor cu Sars-CoV-2 în stare gravă, cu plasma de la bolnavi vindecaţi.

Print Friendly, PDF & Email