Maria Grapini: “Suntem în faţa riscului de a pierde fondurile europene”

Europarlamentarul PPU Maria Grapini spune că, în această perioadă de criză politică majoră românească, există pericole majore la adresa economiei, care constau în pierderea fondurilor europene.

 

Ca europarlamentar și umanist consider că există o criză politică ce poate afecta pe termen lung România cel puțin din două perspective: riscul de a pierde 100% fondurile europene din exercitiul 2014-2020 și scăderea încrederii în România, cu efect direct asupra mediului economic. De aici, pot veni alte efecte imediate: impactul pe curs, neîncrederea cetăţenilor în instituţiile statului, blocarea unor proiecte investiţionale în economie şi în domeniul social”, transmite, într-un comunicat europarlamentarul PPU Maria Grapini, după decizia coaliţiei ALDE-PSD de a-i retrage sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.

Acesata susţine că, în calitate de umanist, „nu fac politică de stânga sau de dreapta, fac politică pentru oameni”. De aceea, în aceste momente de tensiune în coaliţia majoritară, le cere celor implicaţi în acest scandal politic raţiune şi soluţii „pentru România şi români, nu pentru un grup sau altul”.

Print Friendly, PDF & Email