Maria Grapini: „Măsurile din rogramul de guvernare, pentru susţinerea firmelor autohtone, să fie aplicabile în acest an, nu la calendele greceşti”

Dublarea salariilor funcţionarilor publici cu un venit net sub 4.000 de lei şi începerea dezbaterilor publice privind salarizarea unitară a bugetarilor , spune europarlamentarul Maria Grapini, este o acţiune pe care Partidul Puterii Umaniste, pe care îl reprezintă, o consideră esenţială în lupta contra corupţiei.

 

„Putem consolida statul de drept doar printr-o administraţie performantă şi bine plătită. Nu poţi cere rigoare dacă nu oferi. Mulţi dintre tinerii frumoşi şi liberi, nemulţumiţi de corpul de elită al administraţiei centrale şi locale, trebuie să înţeleagă mai întâi rostul lucrurilor şi apoi să protesteze. Dau ei un job din industria IT pe un acelaşi post din primării sau ministere, plătit de patru ori mai puţin? Nu. Iată ipocrizia”, declară, într-un comunicat de presă, europarlamentarul Maria Grapini, membru PPU.

Invocând un studiu realizat de platforma de recrutare online eJobs, care arată că 52% dintre români aşteaptă sa le crească salariul, Maria Grapini spune că acest lucru trebuie corelat cu o predictibilitate a domeniului de business şi o evidenţiere clară a surselor de finanţare.

Totodată, aceasta solicită Guvernului să pună în practică programul de guvernare. Motivând că zeci de mii de firme, atât PFA-uri, cât şi SRL-uri, aşteaptă reducerile fiscale promise, că Administraţiile Fiscale nu comunică nimic, iar la Oficiile judeţene ale Registrului Comerţului sunt cozi interminabile, după intrarea în vigoare a Legii de reducere a 102 taxe.

Aceasta mai spune că PPU cere ca măsurile enunţate în programul de guvernare, pentru susţinerea firmelor autohtone, să fie cât mai rapid supuse dezbaterilor publice şi promovate ca norme juridice, „aplicabile în acest an şi nu la calendele greceşti”.

Print Friendly, PDF & Email