Maria Grapini: „Anunţul trecerii, din 2019, la zona Euro ar fi sinucidere curată”

 Europarlamentarul Maria Grapini spune că preşedintele României nu poate anunţa trecerea, din 2019, la zona Euro, „cum vor politicienii globalişti şi susţinuţi de marile corporaţii internaţionale”, pentru că ar fi „sinucidere curată”.

 

Pe 25 martie, la Roma, liderii celor 27 state membre ale Uniunii Europene vor participa la aniversarea a 60 de ani de la încheierea tratatelor de la Roma. Ocazie cu care vor pune în discuție realizările și punctele forte ale UE, precum și domeniile în care sunt necesare îmbunătățiri.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut săptămâna trecută un discurs în care a descris cinci opțiuni posibile privind reforma proiectului european post-Brexit. De la a “face mai mult împreună”, până la “a face mai puțin, dar într-un mod mai eficient”, e calea de la piaţa comună la grupul de la Vişegrad.

Guvernul României ar trebui să pregătească mapa de interes a României, spune europarlamentarul Maria Grapini, într-un comunicat trimis redacţiei. „A face mai mult împreună” se traduce, în opinia acesteia, prin trecerea la zona euro.

Având precedentul eşecului Greciei, preşedintele României nu poate anunţa trecerea, din 2019, la Euro, cum vor politicienii globalişti şi susţinuţi de marile corporaţii internaţionale. Un anunţ făcut fără un calcul preventiv şi fără consultări cu instituţiile specializate din domeniul financiar bancar ar fi o sinucidere curată”, declară Maria Grapini. În plus, estimează aceasta,  şocul psihologic asupra populaţiei ar fi extrem de mare: „Cum se vor simţi românii când vor lua după prima lună doar 300 de euro leafă?

Print Friendly, PDF & Email