La Timişoara se strâng semnături, în stradă, pentru demiterea lui Victor Ponta

Semnaturi petitie demitere PontaUn deputat liberal de Timiş a iniţiat o campanie de strângere de semnături, în stradă, pentru demiterea premierului  Victor Ponta. Parlamentarul timişean dă, astfel, o mână de ajutor PNL care, în iunie, a lansat online petiţia „Demite-l pe Ponta!”.

 

„Patria nu înseamnă doar o locaţie poziţionată pe hartă. Patria e un sentiment. Toţi cei care vă iubiţi patria salvaţi-o! Semnează petiţia şi demite-l pe Ponta” – este mesajul transmis timişorenilor de către deputatul PNL Cornel Sămărtinean. Transmiţându-le că, până în 15 august, sunt aşteptaţi să semneze această petiţie, în fiecare zi, de la ora 18, pe strada Mărăşeşti nr. 9, unde se află sediul cabinetului său.

Petiţia „Demite-l pe Ponta!” a fost lansată de PNL, în luna iunie. „Parlament! Este suficient că un prim-ministru cercetat penal aflat în funcție refuză să-și dea demisia, iar majoritatea PSD a făcut scut în jurul său”, arată liberalii în preambulul acestei petiţii. Amintind că parlamentarii care sprijină acest guvern al PSD ar trebui să rezoneze cu societatea. PNL le reaminteşte parlamentarilor că nu sunt privilegiații națiunii, că nu sunt „aleșii” societății care se uită la alegători doar o dată la patru ani, şi că sunt împuterniciții cu interesele cetățenilor al căror mesaj nu-l mai pot ignora. 

Printre motivele pentru care liberalii cer Parlamentului demiterea primului-ministru se numără faptul că Victor Ponta a promis de trei ori că își va da demisia în cazul în care va fi urmărit penal, faptul că a blocat dreptul la vot, singurul care legitimează democrația – „PSD NU a învățat nimic de la prezidențiale, a blocat în continuare dreptul la vot, a blocat votul prin corespondență, a blocat alegerile parțiale, a ignorat deciziile instanțelor care obligau Guvernul să respecte legea.” –, şi faptul că a trecut la un atac concertat împotriva statului de drept și a egalității în fața legii – „PSD pregătește de câteva luni de zile acțiuni pentru blocarea luptei anti-corupție.

Corupția înseamnă bani furați de la stat – mai atrăgeau atenția semnatarii petiției –, înseamnă hoție din taxele și impozitele plătite de români, zi de zi, că singura stavilă împotriva corupției este Justiția, la fel ca în orice alt stat democratic, şi că este clar că singurul motiv pentru care suspecții de corupție atacă Justitia, este încercarea de a-și proteja furtul și a nui fi prinși. „PSD luptă pentru legalizarea furtului și corupției, iar acest lucru trebuie să înceteze!”, mai arată PNL în motivaţia petiţiei, cerând „oprirea mineriadei penalilor condusă de Ponta împotriva Justiției, la 25 de ani de la momentul renașterii democrației în România”. 

De la jumătatea lunii iunie, când PNL a lansat această petiţie, până azi la prânz, online se strânseseră mai mult de 5.500 de semnături.

Print Friendly, PDF & Email