Societatea Timişoara, către liderii Opoziţiei: “Stopaţi ascensiunea lui Victor Ponta la preşedinţie, suntem în pericol de a recădea într-un regim autoritarist şi oligarhic”

Florian Mihalcea Societatea TimisoaraSocietatea Timişoara face un apel public la partidele din Opoziție să-şi unească eforturile pentru a stopa ascensiunea lui Victor Ponta la preşedinţia țării. În caz contrar, avertizează, “suntem în pericol de a recădea într-un regim autoritarist, oligarhic şi corupt, cu urmări grave pentru viitorul României”.

 

Societatea Timişoara anunţă, într-un comunicat de presă, că urmăreşte cu îngrijorare, împreună cu întreaga opinie publică democratică din ţară, amploarea pe care o capătă lupta împotriva independenţei Justiţiei de drept de către liderii P.S.D., coordonate şi susţinute de preşedintele partidului, Victor Ponta, care este şi şeful guvernului.

“În faţa acestei escaladări a luptei împotriva statului de drept, Societatea Timişoara face un apel public la partidele din Opoziție să-şi unească eforturile pentru a stopa ascensiunea lui Victor Ponta la preşedinţia țării. Pentru aceasta este obligatoriu ca partidele din Opoziţie să înceapă degrabă negocieri şi discuţii pentru premisele unificării Opoziţiei, indiferent de adversităţile care le-au despărţit aproape un deceniu. Dacă nu vor face aceşti paşi necesari, suntem în pericol de a recădea într-un regim autoritarist, oligarhic şi corupt, cu urmări grave pentru viitorul României”, avertizează reprezentanţii Societăţii Timişoara.

Marţea trecută, după percheziţiile începute de procurorii D.N.A. în cazul primarului Constanţei, Radu Mazăre, premierul Victor Ponta a comentat, spunând că „7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie”, referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în iulie 2012.

Ulterior, Victor Ponta a afirmat că are o părere foarte bună despre Radu Mazăre, ca şi majoritatea cetăţenilor Constanţei, şi a susţinut că şi după referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu „s-a pornit un val de anchete” pentru ca U.S.L. să nu fie votat la parlamentarele din decembrie 2012.

De asemenea, premierul Ponta le-a spus, tot marţea trecută, preşedinţilor de Consilii Judeţene, reuniţi la Palatul Parlamentului, sub egida U.N.C.J.R., că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, lucru la care trebuiau să se aştepte, arătând că el personal şi Guvernul îi vor sprijini. „Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni”, declara, citat de Mediafax, Victor Ponta.

El a arătat că îşi doreşte ca Guvernul pe care îl conduce să fie un sprijin pentru proiectele aleşilor locali şi să aibă o strategie integrată cu aceştia.

Vă consider cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor dumneavoastră, sunteţi cei mai votaţi oameni şi cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere. Cred că în judeţul, în oraşul, în comuna dumneavoastră nici preşedintele, nici eu, nici alt ministru nu poate să concureze cu dumneavoastră în ceea ce priveşte încrederea pe care cetăţenii v-o acordă. Din acest punct de vedere, cât voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia, şi voi considera de fiecare dată că dumneavoastră reprezentaţi mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare aici, la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern”, a mai spus Victor Ponta.

Print Friendly, PDF & Email