Elena Udrea atenţionează, la Timișoara: „Tot ce am câştigat în ultimii zece ani este reversibil dacă la Cotroceni ajunge Victor Ponta”

Elena Udrea„Prezidențiabilul PSD Victor Ponta este un om slab, dependent de baronii locali și de bună-voința unor trusturi de presă, capabil de orice fel de compromis și dispus să întoarcă România în trecut, în mrejele sistemului securisto-capitalist clădit, în perioada mandatelor prezidențiale ale lui Ion Iliescu, pe rămășițele sistemului securisto-comunist”, a atenţionat prezidenţiabilul Elena Udrea, duminică, la Timișoara.

 

Prezidențiabilul PMP Elena Udrea propune resetarea mediului politic din România

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale Elena Udrea și-a expus, duminică, 19 octombrie, la Timișoara, principalele repere ale proiectului său de candidat, intitulat „România frumoasă”.

Elena Udrea a fost însoțită, pe durata deplasării sale la Timișoara, de președintele PMP Timiș, avocatul Roxana Iliescu, de echipa locală PMP Timiș, dar și de secretarul general adjunct al PMP, deputatul Gelu Vișan, de tenismena Ruxandra Dragomir, președintele Organizației de Femei a PMP, și de reprezentanții PNȚCD Timiş Augustin Odon și Valentin Moldovan.

La întâlnirea cu membrii și simpatizanții partidului, întâlnire care s-a desfășurat duminică la prânz la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, au participat și reprezentanți ai organizațiilor PMP din județele Arad și Caraș-Severin.

În mesajul adresat public la Timișoara prezidențiabilul PMP Elena Udrea, aceasta și-a reiterat determinarea de a continua, de la Cotroceni, reformele statului inițiate în cele două mandate ale președintelui Traian Băsescu. „Ne apropiem de momentul zero al României”, a declarat Elena Udrea, precizând că această etapă corespunde momentului la care a făcut referire ideologul comunist, convertit în analist politic postrevoluționar, Silviu Brucan, care a apreciat că România va avea nevoie de cel puțin 25 de ani pentru a deveni o țară cu o democrație occidentală și consolidată. Prezidențiabilul PMP a precizat, în contextul acestor referiri că, de acum încolo, României îi sunt oferite premisele de a-și construi viitorul, cu respectarea tuturor reperelor esențiale ale unui stat de drept: justiția independentă și instituții puternice, care să funcționeze conform legii, imune la orice presiuni de ordin politic.

Tot ce am câștigat este reversibil”, a atenționat, însă, Elena Udrea, precizând că „se poate pierde, cu un singur vot, șansa românilor”, dacă alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 îl vor propulsa pe Victor Ponta către Cotroceni.

„Alegerea lui Victor Ponta ar însemna PSD-izarea României”

Roxana Iliescu Elena Udrea si Ruxandra Dragomir 3„Responsabilitatea e a noastră, în acest moment crucial pentru România”, a mai spus Elena Udrea, adăugând că românilor le este oferită acum posibilitatea de a alege între „un drum care duce înapoi, în trecut, când un singur partid și o grupare de oameni politici conduceau România și decideau în toate” și continuarea a ceea ce a început președintele Traian Băsescu și inițierea unor noi reforme.

Prezidențiabilul PMP s-a referit, în termeni critici, la cei care votează lăsându-se amăgiți și cumpărați de o guvernare ce se pretează la pomeni electorale, cum este cazul guvernării PSD. „Revoluția le-a oferit oamenilor ce vor binele acestei țări dreptul să vină și să decidă soarta ei”, a declarat Elena Udrea, potrivit opiniei căreia România are nevoie de un președinte „puternic, implicat și capabil să construiască” și care să nu depindă de moguli sau de baroni. Alegerea lui Victor Ponta ar însemna PSD-izarea României”, a atenționat Elena Udrea, un proces despre care a apreciat că ar continua, în fapt, ceea ce a început, în administrația locală, ordonanța care a permis migrația aleșilor locali. Despre care Elena Udrea a precizat că, în doar 45 de zile, a îngăduit trecerea a jumătate din aleșii locali din Opoziție la PSD.

„Klaus Iohannis a fost partenerul lui Victor Ponta”

Referirile critice ale prezidențiabilului PMP Elena Udrea au vizat, însă, în afara de persoana candidatului PSD la alegerile prezidențiale, premierul Victor Ponta, și persoana prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, pe care Elena Udrea l-a catalogat ca fiind „un candidat ce păcălește electoratul, pretinzând doar că este de centru-dreapta, deși în realitate nu este așa”.

Elena Udrea a opinat că, din luările publice de poziție ale prezidențiabilului ACL Klaus Iohannis rezultă că acesta nu vrea să îl învingă cu adevărat pe Victor Ponta, întrucât, a declarat Elena Udrea, „Klaus Iohannis a fost partenerul lui Victor Ponta, începând din vara lui 2012 și până în ianuarie anul acesta”, fiind alături, în demersurile sale, de persoane ca Dan Voiculescu și Mircea Geoană. „Klaus Iohannis nu reprezintă valorile respectate de electoratul de centru-dreapta”, a opinat Elena Udrea, care a adăugat că, potrivit opiniei exprimate de Klaus Iohannis, „adevărata independență a Justiției va veni după ce Traian Băsescu nu va mai fi la Cotroceni”.

Dacă țara va fi condusă în continuare de o guvernare USL, atunci care mai e logica pentru care am trimite acolo (la Cotroceni – n.r.) un candidat al Opoziției?”, a chestionat Elena Udrea.

„Victor Ponta, un om slab, dependent de bună-voința baronilor și a trusturilor de presă”

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale s-a referit la actualul Guvern ca la un Guvern incompetent, delăsător și de rea-credință, format din clientelă politică și din politruci, care se bucură de statutul de înalți demnitari ai Statului român, dar care au dus România în recesiune, după ce au preluat-o de la Cabinetul Emil Boc în creștere economică.

Să spună (Victor Ponta – n.r.) ce îl recomandă să conducă această țară”, a solicitat prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, reiterând faptul că România va pierde 12 miliarde din totalul de 19 miliarde de euro care i-au fost alocate din fonduri europene, în vreme ce „industria a fost distrusă de guvernările roșii”, care au lăsat pretutindeni urmele unor privatizări dezastruoase, mediul de afaceri este împovărat și sufocat de taxe și impozite suplimentare, iar România importă mâncare, în condițiile în care, cu cele 15 milioane de hectare de teren arabil ale sale, România ar putea hrăni 80 de milioane de oameni.

În plus, „pentru Victor Ponta nu există ideea de justiție. (…) Victor Ponta este un om slab, dependent de bună-voința baronilor și a trusturilor de presă”, a mai apreciat Elena Udrea, atenționând că prezidențiabilul PSD Victor Ponta „dacă îl supără cumva ziua pe Duicu, seara se străduiește să îl împace”, iar „dacă îl supără cumva pe Voiculescu, seara fuge la televiziunile acestuia să îl împace”. „Victor Ponta are dublă comandă, de la baronii de presă și de la baronii din PSD”, a mai declarat Elena Udrea, precizând că, în plus, „Victor Ponta este acoperit. Nu spun ofițer acoperit, pentru că nu vreau să jignesc ofițerii, făcându-l pe Victor Ponta ofițer”, a declarat Elena Udrea. Care a precizat și că, în ceea ce îl privește pe Victor Ponta, în lumina dezvăluirilor recente, „e dificil de apreciat dacă a luat o decizie proastă pentru că atât poate el sau a luat-o pentru că așa i s-a cerut”.

„Presa e utilă democrației dacă respectă regulile democratice și interesul societății”

Conferinta Elena UdreaPrezidențiabilul PMP Elena Udrea a mai precizat, referindu-se la valorile la care se raportează, că apreciază loialitatea și consecvența ca fiind calități în politică, iar în ce privește relația pe care un politician ar trebui să o aibă cu presa, Elena Udrea a declarat că, deși i s-a spus că niciodată nu trebuie să te lupți cu presa, opinia sa este aceea că „presa e utilă democrației dacă respectă regulile democratice și dacă respectă interesul societății, și nu interesele unor patroni de presă”.

Prezidențiabilul PMP s-a referit și la ideea potrivit căreia, în politică,ar fi necesare compromisurile, precizând că nu a fost adepta guvernării alături de PSD, în 2009, dar guvernarea e pe majorități.

După aceea ne-am despărțit și a ieșit măcelul din toamna lui 2012”, a precizat Elena Udrea, apreciind că, uneori, compromisurile se dovedesc acceptabile, dacă ele sunt în folosul oamenilor. Nefiind acceptabile, însă, orice fel de compromisuri. „Victor Ponta e capabil de orice compromis”, a atenționat, însă, Elena Udrea, care a mai avertizat și că prezența actualului premier la Cotroceni ar însemna, pentru partidul din care face parte, cucerirea ultimei redute și „reîntoarcerea la o democrație originală” marca PSD, așa cum a existat în perioada mandatelor de președinte ale lui Ion Iliescu, în care „sistemul securisto-comunist și-a creat rețele noi, acesta fiind ulterior înlocuit de sistemul securisto-capitalist”.

La final de mandat, președintele Emil Constantinescu a fost învins de aceste structuri. Traian Băsescu a îngenuncheat acest sistem. Cu un președinte puternic, din noiembrie 2014, putem închide acest sistem”, a declarat Elena Udrea, care i-a îndemnat pe români să iasă la vot, întrucât la aceste alegeri prezidențiale „oamenii își aleg un destin, nu doar un președinte”.

Prezidențiabilul PMP promite dizolvarea Parlamentului și revizuirea Constituției

În ce privește intențiile pe care le are pentru eventualitatea în care va deveni președintele României, Elena Udrea a declarat că va reseta mediul politic din România, dizolvând Parlamentul, despre care a precizat că a devenit un scut pentru corupți și că le va oferi astfel românilor șansa de a avea un nou guvern, un nou Parlament și o nouă clasă politică. În plus, a mai precizat Elena Udrea, un alt obiectiv asumat este acela de a susține revizuirea Constituției, astfel încât alegerile parlamentare și cele prezidențiale să fie sincronizate și să nu mai fie în fiecare an un an electoral.

Guvernul PSD a ținut electoratul captiv prin legi aberante”, a apreciat Elena Udrea, care s-a declarat dispusă să renunțe la un an din mandatul prezidențial, prin scurtarea mandatului președintelui de la cinci ani la patru ani. „Eu acum am patruzeci de ani, deci mai am timp în politică. Dar nu știu cât timp mai are țara”, a precizat Elena Udrea. Adăugând că se simte capabilă să îl învingă pe prezidențiabilul PSD Victor Ponta: „Pe Victor Ponta îl bat în turul doi”, a declarat prezidențiabilul PMP, care a precizat și că electoratul de centru-dreapta ar trebui să o susțină și că românii trebuie să voteze oamenii, nu structurile din spatele lor. Întrucât, a mai declarat Elena Udrea, „Victor Ponta înseamnă întoarcerea în trecutul pe care nu l-am dorit niciodată”.

Print Friendly, PDF & Email