Filme de umor, în aer liber, la Timişoara

Sfârşitul lunii iunie vine la Timişoara cu cinema în aer liber și comedii franțuzești. Zilele Filmului de Umor au loc pentru a zecea oară la Timișoara, de data aceasta între 28 și 30 iunie, la Grădina Capitol.

 

Scenarii în aparență obișnuite, condimentate cu poante bine alese și cu dialoguri suculente, interpretate admirabil de actori a căror faimă a depășit granițele Franței – asta promit cele trei seri dedicate filmului de umor à la française.

Vineri, 28 iunie, de la ora 22, va fi proiectat filmul Raoul Taburin (Franţa, 2013), în regia lui Pierre Godeau.

Sâmbătă, 29 iunie, ora 22, în Grădina Capitol, va fi proiectată pelicula Gura lumii (Franţa, 2018), în regia lui Agnès Jaoui.

Duminică, 30 iunie, ora 22, în Grădina Capitol, va fi proiectat filmul În libertate (Franţa, 2018), în regia lui Pierre Salvadori.

Pentru această ediție a Zilelor Filmului de Umor, organizatorii au prevăzut și o proiecție specială pentru copii, cu ocazia Sezonului România-Franța. Cei mici vor avea ocazia de a vedea animația Vulpoiul cel mare și rău. Filmul, care a primit Premiul César pentru cel mai bun film de animație în 2018, va fi proiectat în 29 iunie, de la ora 19, în grădina Institutului Francez.

Toate filmele sunt în franceză, cu subtitrare în limba română. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în Sala Capitol, respectiv în mediateca Institutului Francez.

Zilele Filmului de Umor este un eveniment organizat de Institutul Francez din Timișoara, în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

Print Friendly, PDF & Email