Filme premiate, proiectate la Timişoara, în aer liber

Caravana Metropolis readuce Cinema-ul în aer liber la Timişoara. Cu filme premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar.

 

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber va poposi între 11 şi 16 iulie la Timișoara, în Parcul Rozelor, timp în care vor putea fi urmărite câte șase filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar. Proiecțiile vor începe, în fiecare seară, de la ora 21.30, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul festivalului include unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât și din partea publicului, anunţă organizatorii. Acestea vor putea fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 mp și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni.

Filmele vor fi proiectate după următorul program:

11 iulie: Perfect Strangers, în regia lui Paolo Genovese, distins cu Premiul Juriului la Tribeca Film Festival și Cel mai bun scenariu, la Festivalul Internațional de Film de la Cairo.

12 iulie: Hell or High Water, în regia lui David Mackenzie, cu patru nominalizări la Oscar, trei nominalizări la Globurile de Aur, în competiția Un certain regard la Cannes 2016.

13 iulie: The Salesman, în regia lui Asghar Farhadi, a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin, în 2017, Premiile pentru Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor la Cannes 2016.

14 iulie: Eu, Daniel Blake, în regia lui Ken Loach, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2016, Premiul Bafta pentru Outstanding British Film of the Year și premiul Cesar pentru Cel mai bun film străin.

15 iulie: Moonlight, câștigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor într-un rol secundar și al Globului de Aur pentru Cel mai bun film.

16 iulie: Viaţa mea de dovlecel, în regia lui Claude Barras, a fost nominalizat la Oscar, în 2017, pentru Cel mai bun lungmetraj de animație, și este câștigător al premiului pentru Cel mai bun film de animație la European Film Awards.

Detalii despre filme și program se găsesc pe site-ul http://www.cinemainaerliber.ro/timisoara/.

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei; proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

În cei cinci ani de când colindă țara, Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber a adunat peste 300.000 de spectatori, mai spun organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email