Filme de Oscar, proiectate la Timişoara, în aer liber

Cinema in aer liber Timisoara 2015 Foto vesticCaravana Metropolis readuce Cinema-ul în aer liber la Timişoara, în perioada 19 – 24 iulie, promiţând cele mai bune filme.

 

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber a devenit deja o tradiție la Timișoara, aceasta fiind cea de-a patra ediție care se desfășoară la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. Tot aici s-a înregistrat cel mai mare număr de spectatori la o proiecție Caravana Metropolis, 3000 de oameni au venit într-o singură seară la film în aer liber, anunţă organizatorii.

Şase filme de autor vor fi proiectate de marți, 19 iulie, până duminică, 24 iulie, de la ora 21.30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 mp, și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 de lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Filmele din selecția oficială – drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile și vârstele, anunţă organizatorii – se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaționale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar și Bafta.

Cele şase filme care vor fi proiectat la Timişoara sunt:

Mustang, producţie Turcia, desemnat cel mai bun film străin, la Cannes în 2015, şi laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards – marți, 19 iulie.

Dincolo de calea ferată, producţie România, în regia lui Cătălin Mitulescu, care a câştigat mențiunea specială a juriului Karlovy Vary IFF – miercuri, 20 iulie.

Daneza, producţie Marea Britanie, în regia lui Tom Hooper, care a obţinut Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, fiind nominalizat la alte trei categorii la Premiile Oscar, la trei Globuri de Aur și la cinci premii BAFTA – joi, 21 iulie.

Fiul lui Saul, producţie Ungaria, în regia lui László Nemes, care primit a peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016, fiind, de asemenea, distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes și cel mai bun film la ediţia din acest an a Globurilor de Aur – vineri, 22 iulie.

Amy, producţie Marea Britanie, în regia lui Asif Kapadia, filmul fiind câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar, în 2016 – sâmbătă, 23 iulie.

Strada Cloverfield, producţie SUA, în regia lui Dan Trachtenberg – duminică, 24 iulie.

Prețul biletelor este 10 lei, iar pentru elevi și studenți, 5 lei. Biletele se pot achiziționa în avans de pe site-ul www.eventbook.ro sau din locație, pe durata evenimentului.

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber este un proiect realizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email