Eveniment cultural ucrainean, la Timişoara

Foto: Primăria Municipiului Timişóara

Primăria Timișoara a găzduit o masă rotundă organizată de Uniunea Ucrainenilor din România, în cadrul festivalului Ucrainenii din România – cultură, tradiții și actualitate.

 

În anul Capitalei Culturale, festivalul Ucrainenii din România – cultură, tradiții și actualitate aduce împreună artiști din întreaga țară și din străinătate, formații artistice, soliști vocali și ansambluri de dansuri maeștri populari și interpreți de muzică tradițională ucraineană din orașele înfrățite cu Timișoara. Evenimentul subliniază faptul că Timișoara este un exemplu pentru modul în care diferite etnii și comunități coexistă în armonie și învață unii de la ceilalți, spun organizatorii.

La masa rotundă din cadrul Primăriei Timișoara au participat primarul Dominic Fritz, reprezentanți ai Primăriei, precum și reprezentanți din partea Consiliului Județean, a Uniunii Ucrainenilor din România, a Congresului Mondial al Ucrainenilor din Diaspora – Serbia, Consiliului Regional Transcarpatia, di partea administrațiilor publice locale Ivano-Frankivsk și Cernăuți, precum și reprezentanți ai mai multor minorități etnice din Banat și organizații non-guvernamentale care sprijină refugiații ucraineni.

„În Timișoara, multiculturalitatea și diversitatea sunt valori care nu pot fi contestate. Pentru că doar prin buna înțelegere între oameni de diferite etnii și națiuni putem avea pace. Anul acesta promovăm aceste valori în întreaga Europă prin cultura noastră și a comunităților noastre și le mulțumesc partenerilor noștri pentru evenimentul pe care îl organizează astăzi”, declară primarul Dominic Fritz.

Evenimentul s-a desfășurat în Piața Victoriei. În cadrul lui este celebrată contribuția ucrainenilor la mozaicul cultural al României și este promovată buna conviețuire între comunitățile etnice.

Print Friendly, PDF & Email