Eveniment cultural caritabil, pentru copiii de la Spitalul „Louis Ţurcanu”

Diana Mihai 3Sâmbătă, la Timişoara, este organizat un eveniment cultural caritabil care îi va avea ca beneficiari pe copiii de la Spitalul „Louis Ţurcanu”. Eveniment prilejuit de lansarea unui volum de poezii printre ai cărui coautori se numără o jurnalistă din Timişoara.

 

Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 16, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara, va avea loc lansarea celui de al doilea volum al antologiei de poezie contemporană Cioburi de vise, apărut la Editura Stef, din Iaşi. Jurnalista timişoreană Diana Mihai (foto) este unul dintre cei 14 coautori ai Cioburilor de vise. Alături de mai mai semnează Marinela Florina Jurca, Radu Pietreanu, Dida Diana Cioponea, Constantin Triţă, Nicoleta-Loredana Viţelaru, Daniel Ţole, Ileana Vest (Cojocaru), Horia Scarlat, Maria de Alba, Teodora Popescu, Diana Olteanu, Andrei Botoşanu Slevoacă, Iulia Mândrean şi Oana Berdila. Recenzorul antologiei este scriitoarea Melania Cuc, membră a Uniunii Scriitorilor din România, care denumeşte lectura acestui volum de poezii drept „o călătorie spirituală”,reverberația unei lumi anoste într-o lume mai bună și mai frumoasă”.

Lansarea cărţii va avea loc în cadrul unui eveniment cultural caritabil,  moderat de jurnalista Diana Mihai. Printre invitaţi de onoare ai evenimentului se numără soliştii de muzică populară Lucia Borta şi Vasile Conea, artiştii lirici Dana Crişan şi Gelu Dobrea, recitatorul Adrian Moldovan, solistul de muzică folk Cătălin Ungureanu, dar şi alţi invitaţi-surpriză.

Organizatorii evenimentului spun că iubitorii de cultură care vor participa la eveniment vor putea cumpăra cărţi, dar şi tablouri aduse la licitaţie de persoane care au răspuns invitaţiei de a se alătura proiectului caritabil, banii rezultaţi de pe urma obiectelor puse în vânzare urmând a fi donaţi Spitalului de copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. „Dorim să arătăm că încă mai sunt oameni de bine. Intrarea este liberă la eveniment, dar cei care doresc să dea o mână de ajutor pot depune orice sumă în urnele ce vor fi puse la dispoziţie. Toate fondurile strânse din vânzarea volumului de poezie, din picturi, cât şi în urma spectacolului ce va fi susţinut pe scena Filarmonicii vor fi donate către Spitalul de copii «Louis Ţurcanu». Dacă iubiţi poezia, pictura şi muzica de calitate vă invităm să ne fiţi alături”, a declarat Marinela Florina Jurca, organizatorul evenimentului.

Proiectul „Cioburi de Vise” a prins contur în luna decembrie 2013, când a fost lansat primul volum al antologiei, la iniţiativa poetei Marinela Florina Jurca, la a cărei invitaţie de a se reuni sub acelaşi titlu au răspuns atunci 15 poeţi, din ţară şi din străinătate.

Print Friendly, PDF & Email