Emoţionantul film Grădina Speranței, proiectat gratuit pentru publicul din Timişoara

La aniversarea a şase ani de activitate, Asociația Pelicula invită publicul la proiecţia emoţionantului filmului „Grădina Speranței”, care se bazează pe un caz real.

 

Grădina Speranței (The Zookeeper’s Wife), un film în regia lui Niki Caro, oferit de Institutul Polonez, va fi proiectat marți, 18 decembrie, de la ora 19, la Ambasada.

Filmul este o ecranizare a romanului cu același titlu, al autoarei americane Diana Ackerman, premiată, în 2008, cu Orion Book .

Acţiunea filmului este plasată în Polonia anului 1939, în Varșovia, Antonina Żabińska și soțul ei, Dr. Jan Żabiński, au o grădină zoo înfloritoare. Atunci când țara lor este invadată de naziști, Jan și Antonina sunt forțați să se raporteze nou-numitului zoolog șef al Reich-ului, Lutz Heck. Pentru a opune rezistență în propriii lor termeni, Antonina și Jan încep să lucreze în secret cu Rezistența și pun în acțiune planuri pentru a salva vieți din ghetoul din Varșovia, în care Antonina și chiar copiii ei se expun la un mare risc. În acest sens, în timp ce războiul este în plină desfășurare, cuplul reușește să salveze peste 300 de evrei, ascunzându-i în vila lor aflată pe terenul grădinii.

Pentru ajutorul dat evreilor, cei doi polonezi au primit titlul de „Drept între popoarele lumii”, acordat de Institutul Yad Vashem de la Ierusalim.

 

 

“În 17 decembrie 2012 am organizat prima proiecție de film cu un documentar oferit de Institutul Polonez din România. La şase ani de la primul eveniment public, vă invităm la un film oferit tot de Institutul Polonez, ce are în prim plan o secvență mai puțin cunoscută de eroism ce a avut loc în Varșovia, în timpul celui de-al 2-lea Război Mondial”, spun reprezentanţii Asociaţiei Pelicula. Adăugând că, pentru că se apropie Crăciunul, așteaptă publicul cu un pahar de vin și multe surprize speciale.

Biletele, în valoare de 10 lei, se pot achiziționa de la Ambasada sau în format electronic pe www.iabilet.ro.

Print Friendly, PDF & Email